İstanbul Teknik Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek! 4 Nisan 2025 tarihinde başlıyor
4 Nisan 2025 tarihinde İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Taşkışla Kampüsünde gerçekleştirilecek. Cochlear Implant Derneği ve Avrupa Koklear İmplant Kullanıcıları Birliği işbirliğiyle yapılacak.

Cochlear Implant Derneği ve Avrupa Koklear İmplant Kullanıcıları Birliği işbirliğiyle 4-5 Nisan 2025 tarihlerinde İstanbul Teknik Üniversitesi Taşkışla Kampüsünde Uluslararası Sempozyum düzenlenecek. Koklear implant ile işitmenin tarihsel yolculuğunun ele alınacağı sempozyumda, işitme sağlığı alanındaki bilimsel gelişmeler, uluslararası deneyimler ve biyonik kulak kullanıcılarının yaşamlarındaki önemli dönüm noktaları paylaşılacak. Türkiye ve dünya genelinden cerrahlar, odyologlar, biyonik kulak kullanıcıları ve aileleri bu etkinlikte buluşacak. Sempozyum, EURO-CIU'nun 30. ve Cochlear Implant Derneği'nin bu birliğe ilk üye olmasının 20. yıl dönümünü kutlayacak.
İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ'NDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Cochlear Implant Derneği (CID), Avrupa Koklear İmplant Kullanıcıları Birliği a.s.b.l. (EURO-CIU a.s.b.l.) ile işbirliği içinde, 4-5 Nisan 2025 tarihlerinde İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Taşkışla Kampüsünde düzenlenecek olan Uluslararası Sempozyum için hazırlıklara devam ediyor. “Koklear Implant ile İşitmenin Tarihsel Yolculuğu” başlığı altında gerçekleşecek sempozyum, EURO- CIU'nun kuruluşunun 30. yıl dönümünü ve Cochlear Implant Derneği'nin, bu birliğe ilk üye dernek olma sıfatıyla 20. yıl dönümünü kutlayacak.
Bu etkinlik, işitme sağlığı alanındaki bilimsel gelişmeleri, uluslararası deneyimleri ve biyonik kulak kullanıcılarının yaşamlarındaki önemli dönüm noktalarını paylaşmak için bir fırsat sunacak. Türkiye ve Dünya’nın önde gelen cerrahları, odyologları, biyonik kulak kullanıcıları ve aileleri bu anlamlı sempozyumda bir araya gelecek.
EURO-CIU ve derneğimizin amacı, ileri teknoloji ürünü olan koklear implant cihazları için ameliyat öncesinde ve ameliyat sonrasında bir ömür süren kullanım dönemi içerisinde her konuda gerekli desteği sağlamak ve gelişmeleri takip ederek kullanıcılarını ve ailelerini bilgilendirmektir.
Etkinlik Detayları: Sempozyum kapsamında, koklear implant kullanıcılarının ve profesyonellerin katkılarıyla işitme sağlığı alanındaki son gelişmeler, uygulamalar, genetik faktörler, sınıfların akustik ve mimarı tasarımı ve gelecekte kullanılacak cihaz teknolojileri ve geleceğe dair öngörüler ele alınacak. Ayrıca, biyonik kulak kullanıcılarının sanatla buluştuğu resim sergisi, fotoğraf sergisi ve seramik sergisi yer alacak
Açılış Seramonisi ve Ödül töreni: Sempozyumun açılışının ardından, İTÜ Taşkışla 109 Nezih Eldem Konferans Salonu’nda, koklear implant kullanıcısı iki çocuğumuz kısa bir piyano performansı gerçekleştirilecek. Etkinlikte, 25 yılını dolduran ve hâlen hizmet veren profesyonellere Onur Ödülleri ve Yaşam Boyu Hizmet Ödülleri takdim edilecek.