İstanbul'a kar yağışı uyarısı: Meteoroloji uzmanı tarih vererek açıkladı

Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte kar yağışının ne zaman başlayacağı merak ediliyordu. Uzman isim İstanbul için kar yağışına hazırlıklı olunmasını belirterek uyardı. Tarih vererek açıklayan uzmana göre, İstanbul için kar yağışı çok yakında.

Hava sıcaklıklarının yerini soğuk havaya bırakmasıyla beraber kar yağışının da ne zaman geleceği merak ediliyordu. Sağanak yağmurlarla geçen haftalardan sonra kar yağışının İstanbul'a ne zaman geleceği belli oldu. Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, X üzerinden İstanbul için kar yağışı uyarısında bulundu.

'TÜRKİYE'DE HAVA SERTLEŞİYOR'

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, X üzerinden kar ve sağanak yağış üzerine ciddi uyarılarda bulundu. "Hafta sonu Türkiye'de hava sertleşiyor," diyen uzman isim, uyarılarına şöyle devam etti:

"Bugün Güney Doğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun batısında yağmur kuvvetli. Diğer bölgelerde yağış yok. Sıcaklıklar ortalamada devam ediyor. Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan çevrelerinde bugün akşam ve yarın yoğun kar yağışı olacak ulaşımda aksamalar olur."

İSTANBUL'A KAR GELİYOR

İstanbul'da Cuma günü havanın 10 dereceye, Cumartesi günü ise 8 dereceye düşeceğini vurgulayan Orhan Şen, havanın soğumasıyla birlikte kar yağışının da görülebileceği uyarısında bulundu.

"Yarın Çarşamba sabah Ege ve Akdeniz bölgelerine yeni bir yağışlı hava geliyor. Yarın öğlen Marmara'yı ve akşam İç Anadolu'yu da kapsayacak. Marmara ve Ege de yağmur kuvvetli. Soğumayla birlikte kar yağışı da görülebilecek."

Sonraki Haber