İstanbul'a kutup soğuğu geliyor! Meteoroloji uzmanı tarih verdi etkisi 4 gün sürecek! Lapa lapa kar yağacak...

2024'ün ilk günlerinde meteoroloji uzmanlarından kar yağışı uyarısı geldi. 'İstanbul'a ne zaman kar yağacak?' sorusunun yanıtını veren meteoroloji uzmanları Ocak ayındaki o güne işaret etti. Dondurucu soğukların geldiğini söyledi. İşte ayrıntılar...

2024 yılının gelmesi ile yurt genelinde kar yağışı bekleniyor. Ocak ayının ikinci haftası itibariyle hava sıcaklıklarında ciddi bir düşüş yaşanacak. Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgası Türkiye'yi etkisi altına alacak. Güncel hava durumu tahminlerini paylaşan meteoroloji uzmanları, yeni yılın gelmesi ile birlikte, özellikle Ocak ayının ortalarında Türkiye'nin çok sert bir 'kutup soğuğu' ile karşı karşıya kalacağını açıkladı. Peki, İstanbul'a ne zaman kar yağacak? İşte çok merak edilen o sorunun yanıtı...

METEROLOJİ UZMANI OCAK AYINDAKİ O GÜNE İŞARET ETTİ

Ocak ayının gelmesiyle birlikte yurdun birçok kesimini sağanak yağış etkisi altına aldı. Özellikle Marmara Bölgesi'nde yaşayan yurttaşların merak ettikleri en önemli soru ise "İstanbul'a ne zaman kar yağacak?" oldu.

A Haber'e konuşan Meteoroloji Uzmanı Dr. Güven Özdemir, açıklamasında "Balkanlar üzerinden kutup soğuğu aşağıya doğru çekilecek ve yüzde 90 olasılıkla bir kar yağışı alacağız" ifadelerine yer verdi.

Meteoroloji Uzmanı Özdemir, "Ocak ayının 10'undan itibaren 14'üne kadar, yani 10-14 Ocak arası İstanbul'a kar yağması ihtimali çok yüksek. Ayın 10'undan itibaren akşam saatlerinde Trakya'dan giriş olacak. Ondan sonra yavaş yavaş Marmara Bölgesi'ne yayılacak" dedi. Ocak ayının ortasından sonra şiddetli bir kar yağışı beklentilerinin olduğunu dile getiren Özdemir, "Ocak ayının ikinci yarısından itibaren yeni bir sistem geliyor. Daha güçlü. Güzel bir kar alma ihtimalimiz yüksek" ifadelerini kullandı.

Özdemir'e göre Anadolu'da Ocak ayının son günlerine kadar şiddetli kar yağışı ile mücadele edecek.

Sonraki Haber