İstanbul'da bulunan bu tarihi güzelliği pek az kişi biliyor! Kazlıçeşme'de bulunuyor...

İstanbul'da bulunan bu tarihi güzelliği bilen sayısı çok az. İstanbul kaşiflerinin bile bilmediğini düşünüyoruz. Kazlıçeşme'de yer alan Sanat Binası ziyaretçilerine tarihle sanatı bütünleştiriyor. İşte o tarihi güzellik hakkında bilmeniz gerekenler...

İstanbul'da bulunan bu tarihi güzelliği pek az kişi biliyor! Kazlıçeşme'de bulunuyor...

İstanbul Kazlıçeşme'de yer alan bu tarihi güzelliği pek az işi biliyor. Neredeyse kimsenin duymadığı ve bilmediği Kazlıçeşme Sanat Binası'nda tarihe adeta doyuyorsunuz. 2 sene önce restorasyonu tamamlanan İstanbul'da yer alan bu tarihi yer İstanbulluların yeni keşif rotası konumunda artık. İşte Kazlıçeşme Sanat Binası hakkında bilinmesi gereken ayrıntılar..

İSTANBUL'DA BULUNAN BU TARİHİ GÜZELLİĞİ PEK AZ KİŞİ BİLİYOR

İçerisinde Roma dönemi ve Erken Bizans dönemine ait mozaikler barındıran İstanbul'daki bu tarihi güzellik 2015 ve 2019 seneleri arasında restore edildi ve Kazlıçeşme Sanat binası günümüzdeki halini aldı.

Kazlıçeşme Sanat Binası

Kazlıçeşme Sanat Binası içerisindeki mozaiklerin büyük bir kısmı sağlam olarak çıkartıldı. İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü ile çalışma sağlanarak üzeri cam ile kaplanan mozaikler sergilenmeye uygun oluyor.

Kazlıçeşme Sanat Binası'nda yer alan bu mozaiklerin oldukça önemli bir özelliği vardır. Bu mozaikler İstanbul'un Sur dışında yer alan ilk mozaik örneğidir. Mozaiklerin bina dışında da devam ettiğini düşünen uzmanlar gerekli çalışmaları sürdürüp mozaiklerin tamamını ortaya çıkarmak için çaba sarf edip nihayetinde başarıyorlar.

Bina içerisinde 2021 senesinde bambaşka bir keşif daha yapılıyor. Kazı çalışmaları sonucunda, Kazlıçeşme Sanat Binası içerisinde bir adet lahit, iskeletler ve mezar odası ortaya çıkartılıyor. Kazlıçeşme Sanat Binası'nı ücretsiz olarak ziyaret etmek mümkündüri

Sonraki Haber