İstanbul'da o kişilere toplu ulaşım ücretsiz oldu! İşte başvuru şartları

İş arayan vatandaşlar için güzel bir destek haberi geldi. İş arayan vatandaşlar iş görüşmesine gitmek için toplu ulaşım araçlarını kullanıyor. Ulaşım ücretini karşılamakta güçlük çeken vatandaşlara ulaşım desteği geldi. İşte ücretsiz ulaşım için detaylar...

Toplu taşıma ücretlerine gelen zamlar sonrası vatandaş iş görüşmesine bile gidemez duruma geldi. Tamda bu noktada İstanbullulara müjde geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iş arayanlar için Ulaşım Desteği Projesi'ni başlattı.

Bu kapsamda, iş arayan vatandaşlar yıl içinde toplu ulaşımı ücretsiz kullanabiliyor. 15 günde ulaşım desteğine 2 bin 704 başvuru oldu. İşte ücretsiz toplu taşımadan yararlanmanın şartları...

ÜCRETSİZ ULAŞIM DESTEĞİ

Proje, maddi zorluk yaşayan ve İBB Bölgesel İstihdam Ofisi aracılığıyla iş arayanlara ulaşım desteği sunuyor. Gerekli şartları yerine getirenler, yılda üç kez, her ay için 32 geçiş hakkı alarak toplamda 96 ücretsiz geçişten yararlanabiliyor.

BAŞVURU ŞARTLARI

İBB Bölgesel İstihdam Ofisi’nde iş görüşmesine katılmış olmak,

Görüşme günü, e-devlet üzerinden barkodlu "Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi" almak,

16-65 yaş arasında olmak,

bio.ibb.istanbul portalına güncel telefon numarası ve özgeçmiş ile kayıtlı olmak.

Ulaşım desteği başvurusu şartlarını sağlayan adaylara, QR kod içeren ücretsiz geçiş kontörleri, kayıtlı cep telefonlarına SMS ile iletiliyor.

Sonraki Haber