İstanbul’u yaz yağmuru vurdu

Sağanak yağışta evlerini ve işyerlerini su basan vatandaşlar kovalarla suyu tahliye etmeye çalıştı. Yağış öncesinde yerleştirilen kum torbaları da yetersiz kaldı. Haramidere yine taştı. Biri çocuk iki kişi sele kapılmaktan son anda kurtuldu.

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan gök gürültülü sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Bazı evleri su bastı, yağmur suları mazgal ve rögar kapaklarından çıktı. Evini su basan vatandaşlar ellerine geçirdikleri kovalarla suyu tahliye etmeye çalıştı. Esenyurt'ta bulunan Haramidere kuvvetli yağış sonrası yine taştı. Pınar Mahallesi'ndeki bodrum katta bulunan dairler tavanlarına kadar su doldu. Eyüpsultan ve Esenyurt’ta yollar çöktü. Tramvay seferleri de aksadı.

Avrupa Yakası'nda sabah 09.00 gibi başlayan ve gök gürültülerinin eşlik ettiği yağış Esenyurt, Beyoğlu, Fatih, Zeytinburnu, Bayrampaşa, Beşiktaş'ta etkili oldu. Yağış nedeniyle yollarda oluşan su birikintileri nedeniyle bazı araç sürücüleri trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Esenyurt'ta Pınar Mahallesi’nde dereye dönen yokuşta yolun karşısında geçmeye çalışan biri çocuk iki kişi akıntıya kapıldı. Sel sularında sürüklenen çocuk park halindeki otomobile tutunurken, çevredeki bir kişi çocuğu koşarak yakaladı. Yere düşen kadın da, arabaya tutununca vatandaşlar tarafından kurtarıldı. Esenyurt’ta Temmuz ayında sağanak sonrası yaşanan taşkınlar da tepkiye neden olmuştu.

YOLLAR ÇÖKTÜ

Vatandaşlar, evlerinde yağış öncesinde kum torbaları ile önlem aldı. İrşad Camisi'nin giriş kapısına da su baskını yaşanmaması için içi dolu çuvallar ve naylon brandalarla barikat yapıldı. Fatih Sultan Caddesi'nde küçük çaplı çökme meydana gelirken yolda ilerleyen bir otomobilin lastiği asfaltta oluşan çukura girdi. Eyüpsultan’da Alibeyköy Vardar Bulvarı'nda ilerleyen İETT otobüsünün geçişi sırasında sağanağın etkisiyle yolda çökme meydana geldi. Çökme nedeniyle otobüsün ön lastikleri çukura düştü.

BURSA’DA HASAR TESPİTİ

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde önceki gece sağanak nedeniyle oluşan selden zarar gören Paşapınar Mahallesi'nde hasar tespiti yapılıyor. Mahallenin içinden geçen ve yıllar önce üzeri kapatıldığı öğrenilen derenin taşması sonucu dağdan gelen taş, ağaç ve toprak yığınları sokaklara doldu. Suyun sürüklediği 9 araç ile çok sayıda römork ve traktörde hasar oluştu. Ayrıca 11 evi de su bastığı tespit edildi. Orhangazi Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, "Hafif yaralılarımız var. 11 evde ikamet eden vatandaşlarımızı başka yerlere naklediyoruz." dedi. Özçakıcı, kapıldıkları selden vatandaşlar tarafından kurtarılan 4 kişinin tedavilerinin sürdüğünü, sağlık durumlarının iyi olduğunu anlattı.

Sonraki Haber