İstanbul’un kalbinde yeni konservatuvar

İki yıl önce kurulan BAU Konservatuvar, Taksim’de müziğin merkezi konumundaki yeni yerleşkesine kavuştu. Açılışına usta sanatçıların katıldığı okul, gelenek ve bilimi birleştirme hedefinde

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Konservatuvarı, akademik yıl açılışını yeni Pera yerleşkesinin açılış töreni ile yaptı. Galata’daki tarihi yerleşkesinde eğitim vermeye hazırlanan BAU Pera Konservatuvar’ın açılışı için düzenlenen akşamda, tanınmış sanatçıların yanı sıra konservatuvar hocaları ve öğrencileri de dinleti ve gösteriler sundular. Açılış törenine katılan sanatçılar Rutkay Aziz, Gülsin Onay ve Ümit Tokcan’a Yaşam Boyu Onur Ödülleri verildi. Okul ile birlikte Pera Sahne’nin de hayata geçirildiği müjdelenen törende Türkiye’nin sesini evrensel dünyayla buluşturma hedefi vurgulandı.

Törenin ardından Devlet Sanatçısı Gülsin Onay, Beethoven’ın Ay Işığı Sonatı’nı çalarak davetlilere müzik ziyafeti sundu. Piyanoda usta caz müzisyeni Baki Duyarlar, saksafonda Tamer Temel ve vokalde Sibel Köse’den oluşan trio da caz standartı Autmn Leaves’i seslendirdi. Türk müziği, klasik müzik ve müzikal tiyatro eserlerinin sunulduğu programda müzik, dans ve tiyatro bölümü öğrencileri de yeni konservatuvar binasının tanıtımı için çalışma odalarının içinde kısa gösteriler yaptılar.

GELENEKTEN GELECEĞE BİLİMSEL İLERLEME

“Konservatif olmayan bir konservatuvar” olacağı dile getirilen okul, iki yıl önce salgın döneminde kurulmuştu. BAU Konservatuvar’ın vizyonu, internet sitesinde şöyle tarif ediliyor: Bahçeşehir Üniversitesi Konservatuvarı, Anadolu ve komşu coğrafyaların müzikal ve kültürel birikiminin köklü geleneğini eksen alarak, günümüzün çağdaş sanat ve estetik yaklaşımlarını sentezleyerek, müzik ve sahne sanatlarında gelenek ve geleceğin sanatsal ve bilimsel ilerlemeye uygun yeni tip eğitim modelini hayata geçirmek amacıyla kuruldu.

Sonraki Haber