İstatistikler iç açıcı değil

SÜPER Lig’in 14’üncü haftasında önceki akşam Malatya’da 2 puan bırakan ve lider Trabzonspor’un 14 puan gerisine düşen Galatasaray, Avrupa’daki futbolunu Süper Lig’e bir türlü yansıtamıyor. UEFA Avrupa Ligi’nde gruptan çıkmayı garantileyen sarı-kırmızılılar, Süper Lig’de ise geride kalan 14 maçta istikrardan uzak bir performans gösterdi. Fatih Terim’in öğrencileri haftayı 22 puanla 8’inci sırada kapadı. Galatasaray’ın bu sezon ligdeki puan ortalamasının 1,57’ye düşmesi dikkat çekti.

GEÇEN SEZONUN GERİSİNDE

2020-2021 sezonunu ikinci sırada tamamlayan Galatasaray, söz konusu sezonda ilk 14 maçta 29 puan elde etmişti. Sarı-kırmızılılar bu sezon ise ligde 14 maç itibarıyla 22 puan toplayabildi. Bu sezon gol yollarında sıkıntı yaşayan ve ideal forvetini bulmakta zorlanan Galatasaray, Süper Lig’de bugüne dek 19 gol atabildi. Sarı-kırmızılılar geçen sezon ise 14 maçta 25 gol kaydetmişti.

İstatistiklerde 2020-2021 sezonuna oranla geriye düşen Galatasaray, bu sezon kalesini gole kapama konusunda problem yaşadı. Kaleci Fernando Muslera’nın formsuzluğu ve Brezilyalı stoper Marcao’nun 8 maçlık cezası nedeniyle sarı-kırmızılı ekip savunmada vasatı aşamadı. Galatasaray, bu sezon kalesinde 19 gol gördü. Terim’in öğrencileri geçen sezon ise 14 maçlık dönemde sadece 10 gol yemişti.

OYUNCU SEÇİMLERİ TARTIŞILDI

Öte yandan, Süper Lig’de 3 maçtır kazanamayan Galatasaray’da, teknik direktör Fatih Terim’in Yeni Malatyaspor maçına çıkardığı ilk 11 ve oyuncu değişiklikleri çok konuşuldu. Sezonun yıldızlarından Kerem Aktürkoğlu ile Rumen futbolcular Morutan ve Cicaldau’yu rotasyon yapıp yedek başlatan Terim, Kerem ve Cicaldau’yu ikinci devrede oyuna alsa da Morutan’a süre vermedi. Fatih Terim 5 oyuncu değişikliği yapmasına karşın Mısırlı golcü Mustafa Muhammed’e de forma vermeyi tercih etmedi.

Sonraki Haber