İşte Ankara'da yaşanacak en iyi semtler

Ankara'ya taşınmak, orada yaşamak isteyen insanlar Ankara'da yaşanacak en iyi semtler listesini merak ediyor. Peki Başkent'in hangi semtleri yaşamak için daha iyi? Ankara'da yaşanacak en iyi semtler hangileri? İşte soruların yanıtları...

İşte Ankara'da yaşanacak en iyi semtler

Başkent'te artış gösteren göçün ardından Ankara'da yaşanacak en iyi semtler listesi ilgi görüyor. Ankara'ya taşınmak isteyenlerin merakla beklediği bu yazıda neler yazıyor? Ankara'da yaşanacak en iyi semtler hangileri? İşte merak edilen soruların cevapları ve tüm ayrıntıları...

ANKARA'DA YAŞANACAK EN İYİ SEMTLER

Ankara'da yaşanacak en iyi semtler

Emek, Kavaklıdere, Bahçelievler, Kızılay, Ankara'da yaşanacak en iyi semtler içerisinde en çok bilinen semtlerdir. Bunların dışında 8 semt, Hepsiemlak'ta yer alan bilgilere göre Başkent'te yaşamak için en iyi şehirler arasında bulunur.

EMEK

Otogardan iner inmez yeşil alanlarıyla dikkat çeken Ankara'da yaşanacak en iyi semtler arasındaki Emek, cıvıl cıvıl kafeleriyle öğrencilerin ve emeklilerin en gözde semtlerinden biri. Eğer Ankara’da merkezi bir yerde oturmak istiyorsanız kentin en eski yerleşimlerinden olan Emek Mahallesi tam size göre. Emek toplu ulaşım açısından da Ankara’da oturmak için tercih edilecek semtlerin başında yeralıyor. Emek mahallesi üniversitelere olan yakınlığı nedeniyle de öğrencilerin yerleşmek için tercih ettiği semtlerden biri olarak öne çıkıyor.

KAVAKLIDERE

Ankara’nın tarihi yerlerinden biri olan bu semt ismini altından geçen dereden almaktadır. Her sokağı tarih kokan bu yer Ankaralıların vazgeçilmezidir. Ankara'da yaşanacak en iyi semtler arasında olan Kavaklıdere’de konut fiyatları da diğer semtlere göre görece daha yüksek sayılabilir.

BAHÇELİEVLER

Bir zamanlar sadece bahçeli evlerin yeralması nedeniyle ‘Bahçelievler’ adı verilen bu semt iki merkezi caddenin arasında uzanır. 4. Cadde ve 7.Cadde arasında kalan Bahçelievler gençlerin özellikle sevdiği semtler arasında yeralır. Özellikle 7.cadde kentin en sosyal caddelerinden biri olarak bilinir. Merkeze olan yakınlığı ile en çok tercih edilen semtler arasında bulunan Bahçelievler modernliği ile de dikkat çekiyor.

ÇANKAYA

Ankara deyince ilk akla gelen yerleşim birimi herkes için Çankaya’dır. Kentin hem en sosyal, hem en iyi ve pahalı konutlarının bulunduğu ilçesi olan Çankaya yaklaşık olarak 1 milyon nüfusa sahip olan Çankaya, Ankara’nın en ünlü ilçesi ve en iyi semtidir. Adeta şehir içinde şehir kavramının somut halidir. İçinde bulundurduğu olanaklar nedeniyle yerleşmek için en çok tercih edilen yerlerden biri kuşkusuz ki Çankaya’dır.

KIZILAY

Ankara’nın merkezi neresidir diye soracak olursanız cevabı hiç şüphesiz Kızılay olur. Çankaya ilçesinin en ünlü semtlerinden biri olan Kızılay’a adını veren Cumhuriyet’in ilk yıllarında semtte inşa edilen Kızılay Merkez binası oldu. Bulunduğu konum itibariyle Ankara’nın her yerine kolayca ulaşım sağlanabilen bu semt tüm Ankara'da yaşanacak en iyi semtler listesinin ilk sıralarında yer alır. Ankara’nın her köşesinden ulaşımın kolay olduğu Kızılay kentin uzaklık tarif edilirken kullanılan önemli mihenk taşlarından da biridir. “Kızılay’a 10 dakika mesafede” sözü coğrafi konumlama için yeterlidir.

SIHHİYE

Ankara’da Kızılay ve Ulus arasında bulunan bölgenin adı Sıhhiye adından da anlaşılacağı gibi pek çok hastaneye ev sahipliği yapıyor. Çankaya ilçesine bağlı bir semt olan Sıhhiye’de çok sayıda üniversite kampüsü de yeralıyor. Çoğu insan yerleşeceği semti seçerken yaşadığı yerin yakınında okul ve hastane de olmasın isiter. Eğer sizde böyle düşünüyorsanız Sıhhıye sizin tercih edeceğiniz semtler arasında yeralıyor.

ESAT

Alışveriş yapmayı seviyorsanız Esat tam size göre. Esat, içinde bulundurduğu en ünlü uzun caddesiyle mahalle sakini ve esnaf ilişkisinin halen canlı olduğu nostajik tadlar taşıyan bir semt. Ayrıca merkezi konumu ve her bütçeye uygun evleriyle Ankara’nın en gözde semtlerden biri.

TUNALI

Ankara deyince akla ilk gelenler arasında Tunalı Hilme Caddesi ve Kuğulu Park’ı da saymamız gerekiyor. Tunalı Hilmi Caddesi kentin en sosyal alanı olarak kabul ediliyor. Caddenin iki yanında sıralanmış cafe ve restoranlar günün her saatinde canlılık yaşıyor. Ankaralı gençlerin en sevdiği cadde de kuşkusuz Tunalı Hilmi’dir. Kuğulu Park ise Ankara’nın simgelerinden biri olarak kabul edilebilir. Parkta oturup soluklanmamış bir Ankaralı yoktur.

GAZİOSMANPAŞA

Eğer Ankara’da yaşamaya karar verdiniz ama çok elit bir çevreniz olsun istiyorsanız sizi Gaziosmanpaşa’da bir konut aramay davet ediyoruz. Gaziosmanpaşa Ankara’nın en eski yerleşim yerlerinden biri ve aynı zamanda Ankara'da yaşanacak en iyi semtler arasındadır. Çevresinde çok fazla elçilik bulunması sebebiyle öne plana çıkmaktadır. Gerçekten de büyükelçiliklerin çoğu Gaziosmanpaşa’da bulunur.

ANITTEPE

Anıttepe adından da anlaşılacağı gibi ulu önder Atatürk’ün abedi istirahatgahı Anıtkabir’e yakın olması nedeniyle Türkiye’nin gözdelerinden biridir. Anıttepe bir insan olsa ‘soylu’ diye tarif edilecek özellikler taşır. Ankara’nın en kült yeme içme mekanları da Anıttepe’de barınmaktadır.

ORAN

Oran deyince akla gelen ilk şey Türk siyasetine damga vurmuş isimlerin yerleştiği semt oluşudur. Bir zamanlar Bülent Ecevit’in evi ile ünlenen Oran, Türk siyasetinde çoğu parti liderlerine, milletvekillerine ev sahipliği yapmıştır. Oran’ın bir başka özelliği de Ankara’nın en yüksek noktalarından birine kurulmuş olmasıdır.

GOLFKENT

Ankara'nın diğer semtlerine göre yeni ve hızla büyüyen yerleşim yerlerinden biri Golfkent'tir. Eskişehir yolu üzerinde bulunan Golfkent Çankaya Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi ve ODTÜ’ye yakın olma sebebiyle Ankara’da üniversite kazanan öğrenciler ve onların ailelerin gözdesi olan bir semttir. Şehrin gürültü ve karmaşasından uzak, güvenli ve huzurlu bir ortam sunan bu semt Ankara'da yaşanacak en iyi semtler içerisinde sayılır.

Sonraki Haber