İşte deprem riski az olan iller

Deprem riski az olan iller nereler? Hangi illerde depremin yıkıcı etkisi çok düşük? Depremde en az hasarı alacak iller açıklandı. “Türkiye’de tektonik deprem riski az olan yerler neresidir?" sorusunun yanıtı ayrıntıda.

İşte deprem riski az olan iller

Deprem riski az olan iller hangileri? Hangi iller depreme karşı daha güvenli? “Türkiye’de tektonik deprem riski az olan yerler neresidir?" sorusunun yanıtı ile merak edilen deprem riski az olan illeri açıkladık. Bilindiği üzere Karaman bu illerden biri. Diğer iller ise şöyle:

DEPREM RİSKİ AZ OLAN İLLER

Deprem konusunda önlem almak isteyen kişilerin yanıt aradıkları soru “Türkiye’de tektonik deprem riski az olan yerler neresidir?” oluyor.

Türkiye’de deprem riski az olan yerler arasında; Giresun, Sinop, Ankara, Kırklareli, Rize, Artvin, Edirne, Adana, Nevşehir, Aksaray, Niğde, Karaman ve Konya bulunuyor.

Deprem riski düşük yerlerin, diğer yerlere göre daha güvende olduğu söylenebilir.. Ancak Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğu gerçeği kabul edilerek, Türkiye deprem riski az olan yerlerde yaşayan kişilerin de depreme yönelik tedbir almalarında fayda bulunuyor.

Kaynak: Ethicsigorta. Derleme: Aydınlık.

Sonraki Haber