İşte en lezzetli galeta unlu çıtır poğaça tarifi! Mayasız ve sütsüz...
Poğaça tariflerinin en lezzetlisi kuşkusuz galeta unlu poğaçalardır. Bu tarif ise hem mayasız hem de sütsüz olarak hazırlanıyor. Hazırlaması ve pişirmesi çok kolay olan bu tarifin ayrıntılarını paylaşıyoruz. İşte tarifi!
Galeta unuyla poğaça olur mu demeyin. Hem de çok lezzetli oluyor! Üstelik bu tarif hem mayasız hem de sütsüz olarak kolayca hazırlanabiliyor. Hem hazırlaması hem de pişirmesi pratik olan bu tarifi siz de mutlaka denemelisiniz. Galeta unlu poğaça kaç dakikada pişer? Galeta unlu çıtır poğaça nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler!
EN LEZZETLİ GALETA UNLU ÇITIR POĞAÇA TARİFİ
MALZEMELER
- 150 gr tereyağı
- Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
- Yarım çay bardağı yoğurt
- 1 yumurtanın akı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2.5 su bardağı un
- Harç için
- 2 patates
- 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Üzeri için
- 1 yumurtanın sarısı
- Galeta unu
HAZIRLANIŞI
- İlk önce iç harcı hazırlamakla başlayın. Patatesleri haşlayıp ezin, üzerine salça ve yağı ekleyip bir tavada biraz pişirin. Tuz ve karabiberi de ekleyin.
- Hamuru hazırlamak için bir kapta un ve kabartma tozu haricindeki tüm malzemeleri karıştırın.
- Un ve kabartma tozunu da eleyerek ekleyin ve güzelce yoğurun. Hamurdan küçük parçalar kopararak ortası yuvarlak olacak şekilde açın.
- İçlerine harcı yerleştirip kapatın. Sonrasında poğaçaları galeta ununa batırın.
- 170 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.