İşte Gazze'ye saldırmanın İsrail ordusuna bedeli

İsrail ordusu Gazze Şeridi'nde karşılaştığı direnişle birlikte çokça askeri aracını kaybetti. Ordudaki birçok asker de bedenen ve psikolojik olarak yorgun düştü.

İsrail ordusu Aksa Tufanı Harekatı sonrası Gazze Şeridi'ni ablukaya almaya çalışırken Filistinli direnişçilerin savunmasıyla birçok askeri aracını kaybetti. Ülkede faaliyet gösteren Maariv gazetesinin haberine göre ordunun envanterindeki birçok zırhlı araç hizmet dışı kaldı.

İsrail ordusunun, Filistinli direnişçilerin saldırılarında zarar gören askeri araçları tamir etmek için Gazze Şeridi'nde iki lojistik merkezi kurduğu aktarıldı.

İSRAİL ASKERLERİ PSİKOLOJİK OLARAK YORGUN

Hasarlı araçları getiren İsrail askerlerinin yakın mesafeden verdikleri kayıplar nedeniyle "bedensel ve psikolojik olarak yorgun olduğu" belirtildi.

Haberde İsrail askerlerine ilişkin, "Birçok kez yakın mesafeden kayıplar yaşadılar ve savaşın bedelini anlayacak kadar olgunlaştılar. Geçmişteki tüm askerlerden daha tecrübeliler ancak bedenleri ve zihinleri yorgun." ifadeleri kullanıldı.

İsrail-Lübnan sınırındaki duruma işaret edilerek, "Eğer onları Lübnan'ın güneyini işgal etmek için çağırırsak, orada olurlar ancak en iyi hallerinde olmayacaklar." değerlendirilmesinde bulunuldu.

TUTUMLU KULLANIM EMİRLERİNE RAĞMEN CEPHANE KULLANIMI DÜŞMEDİ

Haberde ayrıca "Bu savaş bugüne kadar İsrail ordusunun tüm savaş planlarında tahmin ettiğinden çok daha fazla silahı tüketti." ifadesine yer verildi.

İsrail'in son aylarda, yıllardır aldığından daha fazla silah satın aldığına dikkati çekilen haberde, "birliklere uygulanan tutumlu kullanıma rağmen askeri mühimmat tüketiminin hala yüksek olduğu" bildirildi.

Haberde, "Savaşın başlangıcından bu yana İsrail ordusu, Lübnan'daki savaş için belirlenen silah stoklarını belirledi. Kullanılmaması gereken bu mühimmat korundu ve miktarı artırıldı. Uzun süren ve kesin sonucu olmayan savaşların yaşandığı bir çağda olduğumuz anlayışı orduda yavaş yavaş yayılıyor ve bu alandaki yardımların uzun bir savaş için yeterli olup olmayacağı şüpheli." ifadeleri kullanıldı.

Haberde, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve hükümet üyelerinin, İsrail ordusunun cephanelik durumuna ilişkin haftalık fikir alışverişinde bulundukları aktarıldı.

Sonraki Haber