İşte karşınızda Türk futbolunun rekortmeni: İsmail Kartal

Fenerbahçe'de 3. dönemini geçiren İsmail Kartal, rekor üstüne rekor kırıyor. Kanarya, Kartal yönetiminde çıktığı son 30 maçta mağlubiyet yaşamadı. Aykut Kocaman'ın 10 lig maçını üst üste kazanma rekorunu yakalayan Kartal, gözünü 12 maçlık galibiyet serisi yakalayan Daum'a çevirdi

Fenerbahçe tarihinin en iyi sezon başlangıcına imza attı. Önüne geleni içerde-dışarda deviren Fenerbahçe'de başarının mimarı teknik direktör İsmail Kartal. Fenerbahçe, Kartal yönetiminde çıktığı son 30 maçta mağlubiyet yüzü görmedi. Deneyimli teknik adam 2021-2022 sezonun son 11 mücadelesinde 8 galibiyet ve 3 beraberlik yaşamıştı. Bu sezon 19 maçlık galibiyet serisiyle yenilmezlik dönemini 30 karşılaşmaya çıkardı. Sarı-lacivertli takım bu maçlarda 86 gol atan Fenerbahçe kalesinde ise 18 gol gördü.

REKORLARIN ADAMI

Henüz sezonun başında birçok rekoru kıran 62 yaşındaki çalıştırıcı, bazı rekorlara da ortak olmayı başardı. Bu sezon takımına yaşattığı başarılara bir yenisini daha ekleyen İsmail Kartal, üst üste 10. lig maçını kazanarak Aykut Kocaman'a ait bir sezon içinde üst üste galip gelme rekorunu egale etti. İsmail Kartal, ligde 2 galibiyet daha alması durumunda Fenerbahçe tarihine geçecek. Alman çalıştırıcı Christoph Daum, sarı-lacivertli ekibin başında bir sezon içinde 12 maçla üst üste en çok galibiyet alan teknik direktör konumunda bulunuyor.

GÖZLER TRABZON'A ÇEVRİLDİ

Sarı-lacivertlilerde şimdiki hedef ise Trabzonspor galibiyeti. Süper Lig’in 11'inci haftasında 4 Kasım Cumartesi günü bordo-mavili ekibi ağırlayacak Fenerbahçe, taraftarı önünde kayıp yaşamak istemiyor. Yenilmezlik serisine Trabzonspor maçını da eklemek isteyen Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal, bordo-mavili takımın iyi ve yeni hocaları olduğunu dile getirdi. İsmail Kartal, Trabzonspor'a karşı hangi olanla çıkacaklarının çalışmasına ise hemen başlayacağını söyledi.

İRFAN CAN İSTİKRARI YAKALADI

Fenerbahçe'de milli futbolcu İrfan Can Kahveci, bu sezon sarı-lacivertli formayla istikrarı yakaladı. Pendikspor maçının 42'nci dakikasında rakip fileleri havalandıran İrfan Can, ligdeki gol sayısını 5'e yükseltti. Avrupa'da da gol atma başarısı gösteren İrfan Can, rakip ağları 4 kez havalandırdı. 28 yaşındaki futbolcu bu sezon toplamda 9 gol ve 4 asistlik başarı gösterdi.

3. DÖNEMİNDE NELERİ BAŞARDI?

  • Fenerbahçe uzun yıllar sonra taraftarına güven veren bir futbol oynuyor.

  • Camiayı kenetledi, saha dışını konuşmadı.

  • Oyuna sonradan giren katkı veriyor, takımdaki arkadaşlık en üst seviyede.

  • Oynayacağı rakipleri A'dan Z'ye analiz ediyor, maçları oynamadan kazanıyor.

  • Savunmada ve hücumda kompakt bir takım kurdu, yenilmez bir Fenerbahçe yarattı.

DZEKO'DAN 12 YIL SONRA HAT-TRİCK

Edin Dzeko gollerini atmaya devam ediyor. Bosna Hersekli forvet 12 yıl sonra hat-trick yaptı. Dzeko, Pendikspor'u 5-0 yendikleri maçta 3 gol atma özlemine son verdi. Sarı lacivertlilerin kaptanı bir önceki hat- trick sevincini Premier Lig'de yaşadı. Başarılı santrfor 2011'de Manchester City formasıyla Tottenham'ı deplasmanda 5-1 yendikleri karşılaşmada 4 gol atmıştı.

Yıldız oyuncu ayrıca Pendikspor karşısında gol sayısını 10'a yükselterek krallık yarışında Icardi'yi yakaladı. Dzeko bu sezon Süper Lig'de ve Avrupa'da 14 karşılaşmada 12 gol 7 asist üretti.

Sonraki Haber