İşte şampiyonluğun sırrı

Spor Toto Süper Lig'de 2022-2023 sezonunun bitimine iki hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray, bu önemli başarıya sezon öncesinde yaşanan büyük değişimle ulaştı.

Tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşadığı 2021-2022 sezonunda hem idari hem de sportif olarak camianın beklentilerinin uzağında kalan ve Süper Lig'i 13. sırada tamamlayan Galatasaray'da sezon sonunda bütün kademelerde değişime gidildi.

Sarı-kırmızılı kulübün başkanlığına, daha önce de bu koltukta oturan Dursun Özbek seçilirken, teknik direktörlük görevine de Galatasaray forması altında büyük başarılar kazanan Okan Buruk getirildi.

Takım kadrosunda da revizyona giden sarı-kırmızılılar sezon öncesinde Mauro Icardi, Milot Rashica, Dries Mertens, Abdülkerim Bardakcı, Sergio Oliveira, Lucas Torreira, Leo Dubois, Juan Mata, Fredrik Midtsjö, Kazımcan Karataş, Haris Seferovic, Yusuf Demir, Mathias Ross, devre arasında da Nicolo Zaniolo, Kaan Ayhan ve Samuel Adekugbe'yi transfer etti.

DURSUN ÖZBEK CAMİAYI BİRLEŞTİRDİ

Galatasaray Kulübünde ikinci kez başkanlık görevine seçilen Dursun Özbek, ilk döneminden farklı bir yönetim ortaya koydu. Camiayı birleştirmek ve kulübü mali bağımsızlığa kavuşturmak hedefiyle bu göreve geldiğini belirten Özbek, bu amaç doğrultusunda önemli çalışmalar yaptı.

Kulübün gayrimenkullerinin değerlendirilmesi ve tesisleşme anlamında önemli adımlar atan Dursun Özbek yönetimi, futbolda da Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekilliği görevine getirilen Erden Timur ile iyi bir uyum sağladı.

OKAN BURUK, İLK SEZONUNDA ZİRVEYE TAŞIDI

Galatasaray'da sezon öncesinde teknik direktörlük görevine getirilen Okan Buruk, altyapısında yetiştiği ve uzun yıllar formasını giydiği takımını ilk sezonunda şampiyonluğa taşıdı. Başarılı geçen futbol kariyerinin ardından teknik direktörlüğe başlayan Okan Buruk, bu görevde Akhisar Belediyespor ile kazandığı Türkiye Kupası, Medipol Başakşehir ile elde ettiği Süper Lig şampiyonluğuyla dikkatleri üzerine çekti.

Okan Buruk, Galatasaray'daki ilk sezonunda rekorlar kırarak şampiyonluğa ulaştı ve bu görevde ne kadar iddialı olduğunu gösterdi.

TRANSFERLERDEN ÜST DÜZEY VERİM

Galatasaray, sezon öncesinde kadrosuna dahil ettiği futbolcuların çoğundan üst düzey verim aldı.

Sezon başında transfer edilen Mauro Icardi, Milot Rashica, Dries Mertens, Abdülkerim Bardakcı, Sergio Oliveira ve Lucas Torreira ilk 11'in değişmez isimleri olurken, Leo Dubois, Juan Mata, Fredrik Midtsjö ve Kazımcan Karataş da görev aldıkları sürelerde sarı-kırmızılı formayı başarılı bir şekilde terletti.


Galatasaray'ın sezon öncesinde aldığı Haris Seferovic bekleneni veremediği için devre arasında gönderilirken, genç oyuncular Yusuf Demir ve Mathias Ross ise fazla forma şansı bulamadı.

Devre arasında alınan Nicolo Zaniolo, Kaan Ayhan ve Samuel Adekugbe de görev aldıkları maçlarda sarı-kırmızılı ekibe önemli katkı sağladı.

SKOR YÜKÜ ICARDİ'DEN

Galatasaray'ın sezon öncesinde Fransa'nın Paris Saint-Germain ekibinden kiralık olarak aldığı Mauro Icardi, attığı gollerle takımının şampiyonluğunda büyük rol oynadı. Arjantinli yıldız futbolcu, Süper Lig'de forma giydiği 23 karşılaşmada 21 kez ağları havalandırma başarısı gösterdi.

Görev aldığı son 5 maçta 8 kez fileleri sarsan Icardi, lig tarihinde Galatasaray'ın üst üste 8 golünü atan ilk oyuncu olarak tarihe geçti.

Icardi, Süper Lig'de şampiyonluk yaşamış takımlara karşı forma giydiği tüm maçlarda ağları havalandırmayı başardı.

Mauro Icardi ayrıca Galatasaray'da Mario Jardel, Milan Baros ve Bafetimbi Gomis'ten sonra Süper Lig'de 20 gol barajını geçen ilk oyuncu oldu.

Sonraki Haber