İşte Türk kadınının gücü: Boksun altın eldivenleri!

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nı zirvede tamamlayan Kadın Boks Milli Takımımız, bu günlere büyük bir özveriyle ulaştı. Madalya sayıları aşama aşama yükseldi, Türk boksu dünya çapında bir marka haline geldi.

Uluslararası Boks Birliği (IBA) tarafından ülkemizin ev sahipliğinde Başakşehir Gençlik ve Spor Tesisleri’nde düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’na ay-yıldızlı takımımız damga vurdu. Kadın Boks Milli Takımımız, dev organizasyonu 5 altın ve 2 bronz madalya ile tamamlayarak takım halinde şampiyonluk kupasını havaya kaldırdı.

GURUR DUYUYORUZ

Şampiyonada ay-yıldızlı formayı temsil eden eldivenlerden 48 kiloda Ayşe Çağırır, 50 kiloda Buse Naz Çakıroğlu, 54 kiloda Hatice Akbaş, 66 kiloda Busenaz Sürmeneli ve +81 kiloda Şennur Demir, rakiplerini bir bir saf dışı bırakarak altın madalya kazandı. Sporcularımızın başarısı sayesinde turnuvada İstiklal Marşı’mız tam 5 kez okundu.
Ülkemizi temsil eden milli sporculardan Sema Çalışkan 70 kiloda bronz madalya elde etti. 81 kiloda ise Elif Güneri dünya üçüncüsü olarak bronz madalya almaya hak kazandı. Türkiye, 5 altın ve 2 bronz ile dev turnuvayı takım halinde şampiyon tamamlayıp rüştünü ispat etti.

FENERBAHÇE’NİN KATKISI BÜYÜK

Olimpik branşlara verdiği destekle öne çıkan Fenerbahçe Spor Kulübü, Dünya Boks Şampiyonası’nda ayrı bir gurur yaşadı. Fenerbahçe, Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda madalya kazanan sporcularını tebrik etti.
Şampiyonada Türkiye’yi temsil eden 12 boksörden 8’ini Fenerbahçeli boksörler oluştururken, sarı lacivertli kulüp 5 sporcusunun madalya sevinci ile çifte gurur yaşadı. 48 kiloda Ayşe Çağırır, 50 kiloda Buse Naz Çakıroğlu, 54 kiloda Hatice Akbaş, +81 kiloda Şennur Demir kazandıkları altın madalyayla dünya şampiyonluğu sevinci yaşarken, 70 kiloda Sema Çalışkan şampiyonayı bronz madalyayla noktaladı.
Kulübün internet sitesinden konu hakkında yayımlanan mesajda, “Fenerbahçe Kulübünün sporcuları Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda elde ettikleri başarılarla gözlerimizi doldurdular, göğsümüzü kabarttılar. Bugün milli bayrağımızı dalgalandıran ve İstiklal Marşı’mızı okutarak bizleri sevinç gözyaşlarına boğan tüm sporcularımızı, hocalarını, Fenerbahçe Boks Şubemizi canıgönülden tebrik ederiz.” ifadeleri kullanıldı.
Şampiyonada madalya kazanan diğer boksörlerimiz Trabzonsporlu Busenaz Sürmeneli ve Karabük Baykan Arslan Spor Kulübü boksörü Elif Güneri oldu.

ADIM ADIM EN İYİYE

Türk boksu 2019 yılından bu yana atılım içerisinde. Kadın Boks Milli Takımımız, 2019’da Rusya’nın Ulan Ude şehrinde düzenlenen Dünya Şampiyonası’nı üç madalya ile kapamıştı. 51 kiloda Buse Naz Çakıroğlu ve 81 kiloda Elif Güneri dünya ikincisi oldu; 69 kiloda Busenaz Sürmeneli altın madalya elde etti.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını da boksörlerimizi durduramadı. Normal şartlarda Tokyo’da 2020 yazında düzenlenmesi gereken Olimpiyat Oyunları, salgın nedeniyle 1 yıl ertelense de olağanüstü şartlar kadın sporcularımızın tarih yazmasına engel olamadı. 69 kiloda Busenaz Sürmeneli Olimpiyat şampiyonu, 51 kiloda ise Buse Naz Çakıroğlu Olimpiyat ikincisi olarak Türk spor tarihine geçti.
Son olarak 2022 Dünya Şampiyonası’nda boy gösteren 12 milli boksörden 7’si madalya sevincini tattı. Türk boksu, tarihinin en parlak sayfalarından birini açmış oldu. Busenaz Sürmeneli, 2019 ve 2022 Dünya Şampiyonaları ile Tokyo Olimpiyatları’nda altın madalya kazanarak elde edilmesi zor bir başarıya imza attı.

Sonraki Haber