İşte Vatan Partisi’nin yurt dışı milletvekili adayları: ‘Yurt dışındaki Türklerin sorunlarını çözdük çözmeye de devam edeceğiz’

14 Mayıs seçimine sayılı günler kaldı. Yurt dışında oy verme işlemleri 27 Nisan itibariyle başlıyor. Seçmen sayısı 3 milyonun üzerinde. Ülke dışında ikamet eden vatandaşlarımız sorunlarını çözecek vekiller ararken Vatan Partisi yurt dışından en çok aday gösteren parti oldu

Seçime az zaman kaldı. Yurt dışındaki seçmenler 27 Nisan’da gümrük kapıları, konsolosluklar ve seçim merkezlerinde oy vermeye başlayacak. 4 bin 969 sandık kurulacak. Yurt dışında kayıtlı seçmen sayısı ise 3 milyon 286 bin 786. Bu sayı İstanbul ve Ankara’dan sonra en çok seçmenin olduğu yer. İzmir’i geçen seçmen sayısıyla yurt dışındaki seçim, Türkiye’de ciddi etkiye sahip olacak. Vatan toprağının dışında yaşayan milyonlarca seçmen ise sorunlarına çözüm üreten, paylaşan ve onları doğru şekilde temsil edecek adaylar arıyor.

Vatan Partisi bu süreçte yurt dışından en çok aday gösteren parti oldu. Dünyanın dört bir yanında yaşayan Türk vatandaşlarının yalnız olmadığını gösteren Vatan Partisi Asya’dan Avrupa’ya tüm adaylarını ilan etti.

‘ERMENİ SOYKIRIMI YALANINI AVRUPA MAHKEMELERİNDE BİTİRDİK’

 Orçun Göktürk / Çin - Ankara 3. Bölge Adayı

 Vatan Partisi, Türkiye’nin en büyük sorunlarına büyük çözümler üreten partidir. Türkiye’de Ergenekon davalarında Silivri duvarlarını yıktı. 15-16 Temmuz’da yapılan Amerikancı gladyo darbesine karşı ilk açıklamayı yapan ve orduyu darbecilere karşı harekete çağıran parti Vatan Partisi’dir. Çıkmazlarında debelenen diğer sistem partileri gibi değiliz. Sorunlara çözüm yaratan partiyiz. Avrupa’da “Ermeni soykırımı yoktur” diyen Türklere ceza verilirken Genel Başkanımız Doğu Perinçek, İsviçre’de bu yalanı haykırdı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde girdiği davayı kazandı ve özellikle Avrupa’da yaşayan Türklere yönelik bu hukuksuzluğu bitirdi. Ermeni soykırımı yalanını bitirdi!

Yurt dışında milyonlarca vatandaşımız yaşıyor. Parti olarak, bu vatandaşlarımızın sorunlarına eğiliyoruz ve çözüm üretiyoruz. Bu süreçte yurt dışından adaylar çıkarttık. Hepsi dinamik ve tecrübeli. Gençleri aynı şekilde bu listelerde gösterdik. Alanlarında uzman olan ve olacak arkadaşlarımız yurt dışında yaşayan Türkleri en iyi şekilde temsil edecektir. Oylar Vatan Partisi’ne

Orçun Göktürk 1991 yılında Kayseri’de doğdu. Lisans eğitimini Gazi Üniversitesi İktisat Bölümünde tamamladı. 2018 yılında Çin Halk Cumhuriyeti’nin başkenti Pekin’e giderek 2 yıl Çince hazırlık eğitimi aldı ve ardından Uluslararası Ticaret ve Ekonomi Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler yüksek lisansını tamamladı. Şu anda Çin’in en prestijli üniversitelerinden biri olan Tshinghua Üniversitesi’nde Liderlik Programı’nda eğitimini sürdürmektedir. Göktürk, Vatan Partisi’nin Çin Halk Cumhuriyeti Temsilcisidir.

‘ÖZEL OLARAK YURT DIŞINDAKİ VATANDAŞLARIMIZ İÇİN ÇALIŞACAĞIM’

Ezgi Kaya / Çin - Ağrı Adayı

 

2013 yılında Vatan Partisi'ne üye oldum. Partimin çeşitli kademelerinde görevler aldım ve aktif olarak görevlerimi sürdürmekteyim. Ülkemiz için büyük fırsatlar barındıran Çin'i daha iyi tanımak ve ülkeme daha faydalı bir genç olabilmek adına kendi alanında dünya sıralamasında olan Uluslararası Ticaret ve Ekonomi Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimi almak için Pekin'e geldim.

Vatan Partisi yurt dışında yaşayan Türklerin sorunlarıyla en ilgili parti. Yurt dışında yaşayan adayların sayısı bunun bir göstergesi. Partimiz Türkiye-Çin ilişkilerini ileri taşımak için yıllardır çalışmalar yürütmekte. Ülkemizin temsili konusunda her zaman en titiz tavrı sergileyerek, ülkemizin çıkarları doğrultusunda çeşitli çalışmalar yürütmekteyiz. Yurt dışında yaşayan Türk topluluklarının sorunlarının farkında olan biri olarak yüce Meclisimizde bana temsil şansı halkımız tarafından verilirse, özel olarak bu konuda çalışmalar yapmak istiyorum.

Ülkemizin iç ve dış politikada en tutarlı ve bağımsızlığımızı, ekonomik istikrarımızı, güvenliğimizi garanti altına alan programa sahip tek parti Vatan Partisi'dir. Türk milletini Vatan Partisine oy vermeye çağırıyorum.

Ezgi Kaya, 1996 yılında Ankara'da doğdu. Lisans öğrenimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat bölümünde tamamladı. Şu anda, Çin Halk Cumhuriyeti'nde Uluslararası İşletme ve Ekonomi Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler bölümünde yüksek lisans eğitimi görüyor. Vatan Partisi Çin Temsilciliği'nde Pekin Yöneticisi. Çin’de kurulan Türk Öğrenci Birliği’nin Pekin Sekreteri

YURT DIŞI SEÇMENİ, ‘İYİ Kİ VATAN PARTİSİ VAR’ DİYECEK

 Kaan Yiğit / Çin - İstanbul 2.Bölge Adayı

Vatanından kilometrelerce uzakta yaşayan ama aklı ve kalbi her zaman Türkiye ile beraber olan yurt dışında yaşayan milyonlarca vatandaşımızın TBMM’de temsil edilmesi gerekmektedir. Lise yıllarından bu yana Vatan Partisi’nin bir neferi olarak şu anda Çin Halk Cumhuriyeti’nde Nükleer Bilim ve Enerji alanında yüksek lisans eğitimimi sürdürmekteyim. Çin’de çok sayıda Türk vatandaş yaşamakta ve çok sayıda Türk öğrenci eğitim görmektedir. Vatan Partisi olarak Türkiye-Çin ilişkilerinin ekonomik, siyasi ve kültürel anlamda gelişmesi için çabalıyor, başta üniversitelerde olmak üzere pek çok alanda çalıştay ve konferanslar düzenliyoruz. Çin, günümüzde yeşil kalkınma alanında ciddi yatırımlar yapmakta, tüm dünyaya örnek olmaktadır. Ülkemiz açısından tüm teknolojik altyapı fırsatlarını değerlendirecek, Çin ile ilişkileri her anlamda geliştirecek bir iktidar kuracağız. Vatan Partisi; yapmak, Türkiye’yi her anlamda kalkındırmak için geliyor. Bu yüzden 76 üniversite öğrencisini aday göstererek Türkiye’ye gelecek vaat ediyor. Gençlerin vitrin süsü olmadığı, en önde olduğu ve güvenildiği bir iktidar kuracağız. Yurt dışı seçmeni “İyi ki Vatan Partisi var diyecek” Ben de yurt dışında eğitim gören üniversite öğrencilerinden bir olarak Vatan Partisi’nden milletvekili adayı olmaktan gurur ve onur duyuyorum.

Kaan Yiğit, 1995 yılında İstanbul'da doğdu. Lisans öğrenimini İstanbul Teknik Üniversitesi Fizik Mühendisliği bölümünde tamamladı. Şu anda Çin Halk Cumhuriyeti'nde Nükleer Bilim ve Teknoloji bölümünde yüksek lisans eğitimi görüyor. Aynı zamanda, Vatan Partisi Çin Temsilciliği'nde Sekreterlik görevini yürütüyor.

 MECLİSİ GENÇLEŞTİRECEĞİZ

Kibele Su Taşçı / Çin - Iğdır Adayı

Önümüzdeki dönemin sorunlarına çözüm olmaya hazırız. Meclisi gençleştirmek, milletimizi yenilikçi çözümlerle buluşturmak istiyoruz. Şu anki akademik çalışmalarımda Çin’in kalkınma pratiğini ve yoksullukla mücadelesini inceliyorum. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik kriz sürecinden çıkması ve halkımızın refaha kavuşması için mühendislik ve yönetim bilimini temel alan bir planlı kalkınma modelini yaratmamız gerektiğine inanıyorum. Çin’den ve yükselen Asya uygarlıklarından öğrendiğimiz bu pratikleri ülkemizin yararına sunmak için adayım. Türkiye’nin sorunlarını sıcak para ekonomisiyle daha da derinleştiren çözümsüz ittifaklara karşı Vatan Partisi olarak Üretim Devrimi Programı’mızla Meclis’e gireceğiz.

Kibele Su Taşçı, 1996 yılında İstanbul’da doğdu. Lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Endüstri Mühendisliği’nde tamamladı. Yüksek lisansını da Pekin Havacılık ve Uzay Üniversitesi (Beihang University), Yönetim Bilimi ve Mühendisliği’nde devam ettirmekte. Vatan Partisi Pekin Örgütü Sekreterliğini yapmakta.

HEM ÜLKE İÇİNDE HEM ÜLKE DE DIŞINDA ÇALIŞIYORUZ

 Aynızar Yurttaş / Almanya - Adana Adayı

Biz Avrupalı Türkler iki yönlü çalışmalıyız. Hem ülkemiz içinde hem de ülkemiz dışında. Türkiye’deki sorunlara Vatan Partisi en güzel çözümleri sunuyor ve getiriyor. Önümüzdeki sorunları çözmede ise en önemli şey örgütlü güç. Bu yüzden örgütlenmek bir zorunluluktur. Vatan Partisi Avrupa’da bu iki yönde çalışma yapabilecek insanları organize ederek hem Türkiye hem de Avrupa konusunda elini güçlendirmekte. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın sıkıntılarını çözmek ve ülkemizde güçlü devleti oluşturmak için Vatan Partisi’ne oy verelim

Aynızar Yurttaş 1959'da Adana’da doğdu. Türkiye'de liseyi bitirdi. Ardından 1979’da Almanya’ya gitti. Makine bölümünü okurken üniversiteyi bıraktı. Birçok şirkette usta makineci olarak çalıştı.

 EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL İÇİN OYLAR VATAN PARTİSİ’NEN

 Mustafa Erdoğan / Almanya - Ardahan Adayı

Milletvekili adayı olmak yurt dışında yaşayanların en doğal hakkı ve doğru olanda bu. Yurt dışında partimizin politikalarını insanlara anlatıyoruz. Özellikle gençlerin meselelerine eğiliyoruz. Vatanlarından uzak olan Türk vatandaşlarının sorununa daha önce birçok çözüm ürettik. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın en iyi şekilde temsil edilebilmeleri için Vatan Partisi’ne oy verelim.

Mustafa Erdoğan 1940 Ardahan’da doğdu. Bir süre çobanlık yaptı. Ardından İstanbul’a giden Erdoğan orada dokumacılık yaptı. 1973'te Almanya'ya gitti. Sosyalist düşünceyi benimsedi. Halkın Sesi dergisini okuyarak o zamanki Vatan Partisi’ne (Türkiye İhtilalci Köylü Partisi) üye oldu. Koşmaya 56 yaşında başlayan Erdoğan, Almanya ve Türkiye’de pek çok madalya sahibidir. Son olarak 44. İstanbul Maratonu'nda 80 yaş kategorisinde yarışan Erdoğan birinci oldu.

Millet İttifakı yurt dışı Türklerini yok saydı

Vatan Partisi yurt dışından adaylar çıkartırken, Millet İttifakı’nın partileri Avrupa’dan onlarca başvuruyu yok saydı.

Yurt dışından 100’den fazla kişi adaylık başvurusunda bulundu. Bunların yaklaşık 30’u CHP, 40’dan fazlası AK Parti’den. İYİ Parti, MHP ve Yeşil ve Sol Parti’nin aday adaylığı başvurusuyla birlikte sayı 100’ü aştı. Ancak adaylık başvurusunda bulunanlar hayal kırıklığı yaşadı. Aday gösterilmediler.

CHP KANUN TEKLİFİ VERDİ AMA KENDİ TEKLİFİNE UYMADI

CHP Yurt Dışı Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, ağustos ayında dört gün süren CHP Yurt Dışı Örgütlenme Çalıştayı’na ilişkin basın toplantısı düzenlemişti. Tezcan açıklamasında “Yurt dışı seçim çevresi kanun teklifimiz var. Diyoruz ki yurt dışını ayrı bir seçim çevresi yapalım. 15 milletvekili ayıralım. 600 milletvekilinin 15’i yurt dışı seçim çevresi olsun. Oranın adayları olsun.” ifadelerini kullanmıştı. Hatta Tezcan daha da ileri giderek “Bakın CHP’nin teklifi var. Hemen geçirebiliriz. Beğenmiyorsanız siz kanun teklifi verin. Biz desteklemeye hazırız.” demesine rağmen CHP’nin hiç aday göstermemesi, yurt dışı CHP örgütlerinde ve seçmende hayal kırıklığı yarattı.

İYİ PARTİ AVRUPA'DA İSTİFA DEPREMİ

Avrupa’da yok sayılan seçmen ve parti üyeleri bu duruma ciddi tepki gösterdi. En büyük tepkilerden birisi de İYİ Parti’nin Avrupa teşkilatında meydana geldi. Avrupa İYİ Parti Yönetim Kurulu Genel Başkanı Ercüment Atilla Çelik, kendilerine haksızlık ve adaletsizlik yapıldığı açıkladı. Çelik, yok sayılmaları nedeniyle yönetim olarak görevlerinden istifa ettiklerini duyurdu.

KÖLN’DE TOPLU İSTİFA : 'BÖLÜCÜLERLE İTTİFAK YAPILDI'

İYİ Parti'nin Köln teşkilatı da sosyal medya adresinden parti ile bağlarını kopardığını duyurdu. Köln teşkilatı tarafından konuyla ilgili şu açıklamalara yer verildi; "Kumar masasına geri dönüldüğü, bizlere aday dikte edildiği, Atatürkümüzün Cumhuriyetinde bölücülerle ittifak yapıldığı ve Avrupa teşkilatlarına da haksızlık yapıldığı için Köln İyi Parti olarak partimiz ile bağlarımızı koparıyoruz."

Sonraki Haber