İster kahvaltıya ister akşam yemeğine şipşak hazır! Dakikalar içerisinde hazırlanan tavada pizza tarifi

 Her dilimde uzadıkça uzayan peyniri ve çeşit çeşit malzemeleriyle pizzayı kim sevmez? Adını anınca bile burnunda pizza kokusu tütenlerdenseniz size harika bir haberimiz var! Canınız her pizza istediğinde fazladan para harcamak zorunda değilsiniz. İşte 15 dakikada tavada pizza tarifi!

Pizza, şüphesiz, İtalyan mutfağının dünyaya kazandırdığı en şahane yemek ama sürekli dışarıdan sipariş etmek ekonomik olarak yorucu olabiliyor. Üstelik hamurundan malzemesine tam istediğiniz gibi pizzayı bulmak da zor. Peki, ya yediğiniz pizzaların en lezzetlisini evde kendiniz hazırlayabilecek olsaydınız? Hem de fırın kullanmadan ve sadece 15 dakikada... Haydi, mutfağa geçin ve kolları sıvayın!

TAVADA PİZZA TARİFİ

Önce malzemeleri hazırlayın

Şahane pizzaların ilk sırrı, iyi bir hamur hazırlamak. Pizzanızın hamuru için ihtiyaç duyacağınız malzemeler şunlar:

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı ya da zeytinyağı
  • 1 adet yumurta
  • 3 kahve fincanı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Tuz
  • Şeker

Sadece hamurla olmaz tabii!

Peki, hamurun üzerine neler koyacaksınız? İşte pizzanızın üstünü süsleyecek rengârenk malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sosis
  • Yeşilbiber
  • Mısır
  • Zeytin
  • Kaşar peyniri

"Ben hiç hamur yoğurmadım ki!" demeyin

Dünyanın en kolay hamurlarından birini hazırlamak için yukarıda verdiğimiz tüm malzemeleri bir kaba alın ve iyice karıştırın. Evet, bu kadar! Hamurunuz cıvık oldu diye endişelenmeyin, tam da öyle olması gerekiyor. Ardından yanmaz yapışmaz bir tava seçip tabanını biraz sıvı yağ ile yağlayın. Hamuru tavaya döküp kek hamuru gibi yayın.

Sosu canınızın istediği gibi yapabilirsiniz

Pizzaya lezzet veren en önemli malzemelerden biri de sosu elbette. Bu aşamada yapmanız gereken, salçayı bir kâse içerisine almak ve sürülebilir bir kıvam alana dek azar azar su ekleyerek açmak. Eğer seviyorsanız sosa kekik, pul biber, nane, fesleğen gibi baharatlar ekleyebilirsiniz.

Hamur ve sosun buluşma vakti

Hazırladığınız sosu dikkatlice hamurun üzerine döküp yayın. Hamurun her yerinin sosla ıslandığından emin olun.

Artık pizzanızı renklendirebilirsiniz

Rendelediğiniz kaşar peynirinin bir kısmını doğrudan sosun üzerine serpiştirin. Ardından sosa bulanmış hamurun üzerine dilimlediğiniz sosis, biber, zeytin ve haşlanmış mısır tanelerini de ekleyin. En üste tekrar kaşar peyniri serpiştirip tavanın üzerine bir kapak kapatın.

Pişirirken dikkatli olmalısınız

Tavayı ocağın büyük gözlerinden birine alıp kısık ateşte pişmeye bırakın. Ortalama 5-7 dakika sonra pizzanın tabanını kontrol edin. Pizza tabanı yeterince kızardığında ocağı kapatıp pizzayı bir servis tabağına alın. Ardından dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Sonraki Haber