Özgür Özel talimat verdi: CHP'de olağanüstü İmamoğlu toplantısı!

CHP, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun davasıyla ilgili 'olağanüstü' toplanıyor. Özel'in talimatıyla düzenlendiği belirtilen toplantı, CHP İstanbul İl Başkanlığı'ndan yapılacak. Toplantıda İmamoğlu'nun davasıyla ilgili olası sonuçlar ve yol haritası üzerine değerlendirmelerde bulunulacak.

Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine “ahmak” dediği suçlamasıyla yargılandığı davanın, İstinaf Mahkemesi’nde incelemesi sürüyor. İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi, İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası vermiş, bu cezanın sonucu olarak siyaset yasağı da gelmişti. Belli aralıklarla konu hakkında bir araya gelen CHP kurmayları, istinafta bekleyen karar için bugün bir kez daha toplanacak.

ÖZEL'İN TALİMATIYLA DÜZENLENİYOR

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in talimatıyla düzenlenen toplantıda CHP Genel Merkezi’nden temsilcilerin yanında İmamoğlu ve avukatları da bulunacak. Ankara’dan katılan heyette; Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci, Medya ve Halkla İişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek ve Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın yer alacak.

Toplantı saat 13.00’de yapılacak. Özel, 24-26 Eylül ABD temasları dolayısıyla ABD'ye hareket edeceği için toplantıya katılamayacak.

İMAMOĞLU'NUN DA KATILMASI BEKLENİYOR

Sözcü Gazetesi'ne konuşan CHP'li kurmaylar, toplantının CHP İstanbul İl Başkanlığında yapılacağını açıkladı. Kurmaylar, ''Genelde Ankara’da genel merkezde yapıyorduk. Ekrem Başkan da her toplantıya kısa da olsa katılıyordu. Bu sefer işimiz gereği İstanbul’da olacağımız için orada toplanacağız. Ekrem Başkan da katılacaktır” ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber