İsveç'in eski bakanından itiraf! PKK'yı destekledik

İsveç'in eski Dışişleri Bakanı Ann Linde devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, "PKK’nın İsveç tarafından finanse edildiği konusunda da haklılar" ifadelerini kullandı.

11-12 Temmuz'da Vilnius'ta yapılacak NATO Zirvesi öncesinde Batı'nın Türkiye'ye baskısı artıyor. Finlandiya'ya onay veren Türkiye ise Madrid'de imzalanan Mutabakatın hayata geçmesini ve İsveç'in terörle mücadele konusunda adım atmasını, Kur'an yakma gibi provokasyonlara izin vermemesini bekliyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan en son yaptığı açıklamada, "Özellikle İsveç’te bu eylemlerin kamu koruması altında yapılması daha çok düşündürücü bir olay. İsveç güvenlik sisteminin provokasyonları engelleyebilecek bir yapıda olmaması açıkçası strateji ve güvenlik açısından da bizi düşündürüyor. Söz konusu İsveç’in NATO’ya üyeliği konusu yük mü getirecek, fayda mı getirecek artık daha çok tartışmaya açıktır." ifadelerini kullanmıştı.

Bununla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Brüksel'de NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ve İsveç Başbakanı ile görüşmesi bekleniyor. İsveç onayını Meclis gündemine almayan Macaristan da Türkiye'yle birlikte hareket edeceğini açıklamıştı.

ESKİ BAKAN'DAN PKK İTİRAFI

Türkiye, İsveç ve NATO arasında diplomasi hareketliliği sürerken İsveç'in eski Dışişleri Bakanı Ann Linde'den İsveç devlet televizyonuna itiraf gibi bir açıklama geldi. PKK'nın finansörlerinden birisinin İsveç olduğunu söyleyen Linde, Türkiye'nin terör meselesinin diğer ülkeler tarafından ciddiye alınmadığını söyledi:

"Türkiye'nin terörden çok ama çok etkilendiğini ve belki de diğer ülkelerin bunu ciddiye almadığını düşünerek bu şekilde haklı olduğunu düşünüyoruz. PKK’nın İsveç tarafından finanse edildiği konusunda da haklılar"

Sonraki Haber