İsviçre'de mezarları bile ayırdılar! ‘Alevi mezarlığı’na tepki: Alevi toplumu bu bölücülüğe izin vermeyecektir

İsviçre’nin Bern kentinde Alevi Bektaşilerin mezarlarını ayırma girişimi tartışmalara neden oldu. Vatan Partisi Avrupa Temsilcisi Hasan Kemahlı 'Ali’siz Alevilik yaratmaya çalışanlar Sünni Alevi diye toplumu bölmeye çalışanlar bunu başaramayacaklardır.' dedi.

İsviçre’de yayın yapan “Post” sitesinde yer alan habere göre, “Bern’de, Alevi topluluğuna ait ilk mezarlık alanı resmi olarak açıldı.” Haberde, “Schosshalden Mezarlığı’nda yer alan bu yeni bölüm, İsviçre’deki Alevi topluluğunun ihtiyaçlarına özel olarak tahsis edildi. Bu girişim, Alevi inancına mensup kişilerin geleneklerine uygun şekilde defnedilmesine olanak tanıyor ve topluluk için önemli bir adım olarak görülüyor. Alevi Dernekleri Federasyonu, bu mezarlık alanının açılışının İsviçre’deki Alevi topluluğu için büyük bir kazanım olduğunu belirtti.” ifadeleri yer aldı.

‘TÜRK TOPLUMUNU BÖLMEK İSTİYORLAR’

Alevilere ayrı mezarlık açılmasını bölücü bir girişim olarak değerlendiren Vatan Partisi Avrupa Temsilcisi Hasan Kemahlı Aydınlık Avrupa’ya açıklama yaptı. Kemahlı şunları ifade etti:
“Değerli Alevi vatandaşlarımız oynanan oyun sizleri Türk toplumunu bölme oyunudur. Bu oyunu oynayan aktörler bellidir. Alevi inancını İslamiyet’ten farklı bir inanç gibi size dayatmaya çalışıyorlar. Aleviliği İslam dışına taşımaya çalışanların gayreti bölücü örgüt ve yandaşlarının her alanda izlediği tutumdur. Hz. Ali Hz. Muhammed’in amcasının oğlu, damadı, 4. Halifesi ve İslamiyet’in yayılmasına öncülük eden en büyük önderlerden biridir. Aleviliği İslamiyet’in dışına taşımak Hz. Ali’siz bir Alevilik yaratmaya çalışmaktır. Bu gayretlerinin amacı toplumu bölmeye çalışmaktan başka hiç bir şey değildir. Ne yazık ki İsviçre devletinin yöneticilerini de bölücülüklerine alet ederek siyasetlerini yürütmeye çalışmaktadırlar.”

‘ALEVİ TOPLUMU BU GAYRETLERİNİ BOŞA ÇIKARTACAKTIR’

"Değerli Alevi vatandaşlarımız İsviçre’de Alevi mezarlığı adı altında yürütülen bu bölücü düşüncenin asıl gayesi 'sizleri bu dünyada madem bölemiyoruz öbür dünyada böleceğizdir.' Biliyoruz ki bunu da başarma imkanları yoktur. Alevi toplumu bu gayretlerini boşa çıkartacaktır. Ali’siz Alevilik yaratmaya çalışanlar Sünni Alevi diye toplumu bölmeye çalışanlar bunu başaramayacaklardır.

"Alevilik birlik demektir, Alevilik beraberlik demektir sizleri bu düşüncelerin dışına taşımaya çalışanlara izin vermeyiniz. Hacı Bektaşi Veli’nin dediği gibi her zaman bir olalım diri olalım.

"Alevi toplumunun önderleri bu tür girişimlere yüz vermeyecek Alevileri birlik ve beraberlik içinde tutmanın çalışmalarını mutlaka yapacaktır.”

Sonraki Haber