İsviçre’nin Bern eyaletinde Belinde Nazan Walpoth milletvekili oldu

İsviçre Türkiye Hekimler Birliği Başkanı, Bern Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Belinde Nazan Walpoth, Sosyal Demokrat Parti’nin (SP) adayı olarak 27 Mart 2022 Bern kanton seçiminde yüksek bir oyla rakiplerini geride bıraktı.

İsviçre'nin Bern Kanton Meclisi'ne Türk asıllı Belinde Nazan Walpoth milletvekili olarak seçildi.

Walpoth ilk yaptığı açıklamada şunlara vurgu yaptı: “İyi bir kadro ile son derece etkili bir secim çalışması yürüttük. Kendi insanımız başta olmak üzere İsviçreli seçmenlerimizin yanında bütün yabancı göçmenlerin oyuna talip olduk ve başarılı bir seçim çalışması ile sonucu yakaladık.”

Daha işin başında olduklarını belirten Walpoth, “Birlikte yeni başarılar yakalayacağımıza güvenim tam.” ifadelerini kullandı. “Politik hayatta ve günlük yaşamda özellikle seçim çalışmalarında insanlarımızın sorunlarını dinledim.” açıklamasını yapan Walpoth, “Bu sorunları parlamentoya yine taşıyacağım ve çözüm bulmak, yardımcı olmak için her şeyi yapacağım.” dedi.

SP SCHWEİZ TERÖRLE İÇ İÇE

İsviçre'de SP Schweiz Partisi, Ukrayna konusunda Amerikancı yaptırımların uygulanmasını destekliyor. Sosyal demokrat çizgiyi temsil eden parti ayrıca 2017 yılında düzenlediği mitingte Cumhurbaşkanı Erdoğan için suikasti çağrıştıran ve terör örgütü propagandası yapan sembollere yer vermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da konuya ilişkin açıklamasında "Onların sol partileri ve teröristler bir araya gelerek gösteri düzenlediler. İsviçre parlamentosunda kafama silah dayalı halde resmimi astılar" ifadelerini kullanmıştı.

Sonraki Haber