İşyurtları fuarı açılacak

Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumunun öncülüğünde, hükümlü ve tutuklulara işyurdu müdürlükleri tarafından verilen mesleki eğitimler neticesinde ortaya çıkan ürünlerin sergileneceği “İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı” 13 Kasım 2023’te kapılarını açacak.

Ankara’daki Başkent Millet Bahçesi konser alanında gerçekleştirilecek olan fuar organizasyonunun açılışı 13 Kasım 2023 günü saat 10.00’da yapılacak. Fuar, 19 Kasım 2023 tarihine kadar her gün 10.00 ile 19.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

Cumhuriyetin 100’üncü yılında Türkiye’deki farklı işyurdu müdürlüklerinin katılım göstereceği fuarda, hükümlü ve tutukluların el emeği ve göz nuru ile hazırladığı; mobilyadan tekstile, hediyelik eşyalardan gıda ürünlerine ve ahşap ürünlerden deri ürünlerine kadar geniş ürün yelpazesi, Başkent Millet Bahçesi konser alanında vatandaşların beğenisine sunulacak. Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu tarafından yapılan duyuruda fuarın amacının, “ceza infaz kurumlarında işyurdu müdürlükleri vasıtasıyla gerçekleştirilen mesleki eğitim çalışmaları hakkında kamuoyunu bilgilendirmek ayrıca ilgili kurum ve kuruluşlar arasında sürdürülen işbirliğini güçlendirerek, hükümlü ve tutukluları cezalarının infazından sonra topluma yararlı bireyler olarak sosyal hayata hazırlamak” olduğu belirtildi.

Sonraki Haber