İTÜ’lüler depremzedeler için battaniye üretiyor

İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri derslerinden arta kalan zamanda depremzedelere gönderilmek üzere battaniye üretimine başladı.

10 ilimizi etkileyen 7,7 ve 7,6’lık şiddetli iki depremin ardından pek çok vatandaşımız evini kaybetti. Sokakta kalan depremzedeler, soğuk ve karlı hava şartlarıyla mücadele ederken İTÜ’lü öğrenciler onlar için harekete geçti. İTÜ'de Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi'nde öğrencilerle bir araya geldik.

‘BABAM PAZARCIKLI’

İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencisi Siraç Uzuntok, kumaş tedariğinin fakültenin dekanı Prof. Dr. Ömer Berkalp aracılığıyla sağlandığını anlattı. Uzuntok, "Tedarik sağlanınca üretime başlayabileceğimiz söylendi. Duyurunun ardından dikiş, kesim yapabilecek öğrencilerle buraya gelmeye başladık.” dedi.

Ailesinin afet bölgesinde olduğunu söyleyen Uzuntok sözlerine şöyle devam etti: "Ben Gaziantepliyim. Ailem Adıyaman’da, diğer akrabalarım Kahramanmaraş’ta yaşıyor. O gece depremden habersiz yanlarına gitmek için yola çıkmıştım, geri döndüm. Kendimi battaniye ve uyku tulumu dikmeye, yardım malzemeleri kolilemeye adadım. Kumaş bağışçılarına ve burada battaniye diken arkadaşlarıma teşekkür ederim."

‘KULLANIŞLI UYKU TULUMU GELİŞTİRDİK’

Üretilen battaniyeler AFAD koordinasyonunda afet bölgesine gönderiliyor. İstanbul Teknik Üniversitesi, moda tasarım üçüncü sınıf öğrencisi Neslihan Ezgi Kavakkoru, depremzedeler için ellerinden geldiğince hızlı üretilebilecek ve kullanımı kolay bir uyku tulumu geliştirdiklerini belirtti.

Sözlerine iş bölümü yaptıklarını ve kimi arkadaşının kesim kimi arkadaşının da overlokta çalıştığını ifade eden Kavakkoru, depremzedeleri bir nebze olsun mutlu etmek istediklerini söyledi. Proje gittikçe büyüyor. Mimar Sinan Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi öğrencileri de imeceye katıldı.

Sonraki Haber