İYİ Parti-CHP gerilimi yükseliyor! İYİ Partili Vekil'den AK Parti'yle ittifak çıkışı

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'ndan AK Parti'yle ittifak çıkışı geldi. Hatipoğlu, İYİ Parti aynı tabandan milliyetçi-muhafazakar vatandaşlarımızın oy verdiği sağ partilerle ittifak neden yapmasın?" dedi.

İYİ Parti ve CHP arasında tartışma büyüyor. Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun Ümit Özdağ ile "gizli protokol" yapması çatlağı büyütmüştü. İYİ Partili Turhan Çömez Kılıçdaroğlu hakkında, "Biz sahada kendisi için oy isterken, Meğer o, Ankara’nın karanlık dehlizlerinde pazarlıklar yapıyor, protokoller imzalıyormuş. Arkadaşlarının haberi yok, ittifak ortaklarının bilgisi yok. Hoyratça heba edilmiş bir güven, yeniden kazanılabilir mi Sayın Kılıçdaroğlu" ifadelerini kullanmıştı.

İYİ Partili Bilge Yılmaz da seçim döneminde Kılıçdaroğlu'nun aday gösterilmesini engelleyemediği için özür dilediğini açıklamıştı.

AK PARTİ'YLE NEDEN İTTİFAK YAPILMASIN?

İYİ Parti'den CHP'ye yönelik bir çıkış daha geldi. İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu "AK Parti'yle ittifak neden olmasın" ifadelerini kullandı:

CHP, zıt kutubu Saadet Partisi ile, AKP'den kopan DEVA Partisi, Gelecek Partisi ile seçim ittifakı yaptı. CHP'ye gönül vermiş milyonlarca seçmeninin muhalefetine rağmen, 37 vekilini kendisine zıt görüşlü partilere hediye etti. Peki soruyorum; İYİ Parti aynı tabandan milliyetçi-muhafazakar vatandaşlarımızın oy verdiği sağ partilerle ittifak neden yapmasın?

Sonraki Haber