Sınırımızda yaşananlar 'tehlikeli' değilmiş! Dervişoğlu, İsrail tehdidini görmezden geldi

İsrail'in Türkiye için tehdit olmadığını ifade eden İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, 'İçerde tıkanınca, dışarda tehdit yaratmaya çalışmanın ve bunun üzerine politika bina etmeye kalkışmanın kimseye bir faydası yoktur' ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Meclis'te partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, TBMM'de dün yapılan İsrail oturumunu hedef aldı. Hükümetin oturumun gizli yapılmasıyla güttüğü ana hedefin muhalefetin eleştirilerini sansürlemek olduğunu dile getiren Dervişoğlu, İsrail'in Türkiye için tehdit olduğu yönündeki değerlendirmelerin gerçek olmadığını savundu.

ABD'nin İsrail'e silah yardımlarını, Türkiye sınırındaki "üs" sayısındaki artışı ve Türkiye'de yakalanan MOSSAD ajanlarını görmezden gelen Dervişoğlu, "Ne katil İsrail ne de arkasındaki güçler, Türkiye topraklarına göz dikemez, işgal edemez ve bunu aklından dahi geçiremez. İçerde tıkanınca, dışarda tehdit yaratmaya çalışmanın ve bunun üzerine politika bina etmeye kalkışmanın kimseye bir faydası yoktur." dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin DEM Partililerle tokalaşmasına da tepki gösteren Dervişoğlu, "Hangi amaçla HÜDA PAR'a el kaldırdıklarını hangi amaçla DEM'e el uzattıklarını biliyoruz. Anayasa konusunda hükümete önerilerimiz olacak. Türkiye büyük bir ülkenin Türk de büyük bir milletin adıdır. Bu büyük milletin kaderini onlara emanet etmeyeceğiz" açıklamasında bulundu.

Son dönemdeki kadın cinayetlerine karşı tek çözümün "kapalı nüfus sayımı" olduğunu da öne süren Dervişoğlu, "Ne kadar sapık, suçlu, firari varsa tamamının tespiti ve cezaevine gönderilmesi için kapalı nüfus sayımı yapılsın" ifadelerini kullandı.

Dervişoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Malumunuz olduğu üzere Gazi Meclisimiz dün bir gizli oturum gerçekleştirdi. Bu oturumla ilgili olarak görüş ve düşüncelerimizi belirttik. İktidar'ın İsrail konusunun da ele alınacağı TBMM oturumunun gizli yapılmasıyla güttüğü ana hedef muhalefetin eleştirilerini sansürlemektir, dedik.

"Oturumda söz alacağı duyurulan iki Bakan'ın da toplantının gizli yapılmasını gerektirecek hiçbir şey söylemeyeceklerinden de emindik, nitekim söylemediler. İktidarın gerçeklerin ve doğruların milletimizce bilinmesine engel olmak üzere sözlerimize koymaya çalıştığı ambargoyu böylelikle reddettik. Bilindiği gibi kapalı oturum öncesinde partimiz adına yapılacak konuşmayı da kamuoyuyla paylaştık. Kendilerine güveniyorlarsa oturumu açık yapsınlar veya bizim gibi gizli oturumda söyleyeceklerini şimdiden milletimizle paylaşsınlar dedik.

İSRAİL TEHDİDİNİ GÖRMEZDEN GELDİ

"Bir devlet, şayet başka bir devlet tarafından saldırıyla tehdit ediliyorsa bunu bertaraf edecek olanlar da, sıcak koltuklarında oturan iktidar muhterisleri yahut kendi vatanlarını savunmaktan aciz kaçak sürüleri değil, yine bu şerefli ve aziz millet olacaktır. Ne katil İsrail ne de arkasındaki güçler, Türkiye topraklarına göz dikemez, işgal edemez ve bunu aklından dahi geçiremez. İçerde tıkanınca, dışarda tehdit yaratmaya çalışmanın ve bunun üzerine politika bina etmeye kalkışmanın kimseye bir faydası yoktur. İnce siyasi hesaplarınızın ne olduğunu gayet iyi biliyoruz.

"Hangi hesaplarla HÜDA-PAR’ın elini kaldırdığınızı, hangi amaçlarla DEM’e el uzattığınızı görüyor ve takip ediyoruz. Dost düşman iyi bilsin ki; Türkiye büyük bir ülkenin, Türk de büyük bir milletin adıdır. Türkiye’yi sizlere ve sizin kirli planlarınıza kurban ettirmeyeceğiz."

KAPALI NÜFUS SAYIMI ÖNERİSİ

"Bütün bu kaçakların tespiti ve sınır dışı edilmesi için, Sokaklarda onlarca suç kaydıyla toplumu enfekte eden ne kadar sapık, suçlu, firari varsa tamamının tespiti ve cezaevine gönderilmesi için İYİ Parti’nin önerisi şudur: Gerekli bürokratik hazırlıkları yapın ve en kısa zamanda mümkünse 3 Kasım 2024 ‘te, 24 yıl sonra yeniden bir kapalı nüfus sayımı yapalım. Bu kadar kaçak ve suçlunun dışarıda elini kolunu sallaya sallaya gezdiği bir memlekette kapalı yani sokağa çıkma yasaklı nüfus sayımı bir seçenek değil zorunluluktur. Her gün güvende olmak için, bir gün evde kalmaya razıyız. Kapalı Nüfus Sayımı önerimizi kamuoyunun dikkatlerine arz ediyoruz"

Sonraki Haber