İYİ Parti, 'İmamoğlu-Yavaş, Akşener ile görüşecek' iddiasını yalanladı

İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşeceği iddiasını yalanladı.Zorlu, Yavaş ve İmamoğlu'nun Akşener'le görüşmeyeceğini, iki taraftan da böyle bir talep gelmediğini belirtti.

This browser does not support the video element.

Altılı Masa'da patlak veren 'adaylık' krizinin ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı göreve çağırmıştı.

İki belediye başkanının bu davete ne yanıt vereceği merak edilirken, dün gerçekleştirilen toplantıda Kılıçdaroğlu'na destek mesajı çıktı.

İmamoğlu ve Yavaş, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun iradesi dışında hareket etmeyeceklerini bildirdi.

Dün akşam saatlerinde kulislere düşen bir diğer iddia da gündemin başına oturdu.

İYİ PARTİ YALANLADI

Buna göre İmamoğlu ve Yavaş, İYİ Parti lideri Meral Akşener ile bir araya gelerek Altılı Masa'dan ayrılmaması yönünde ikna görüşemesi yapacaktı.

İYİ Parti'den bu ziyarete ilişkin yalanlama geldi.

Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Yavaş ve İmamoğlu'nun Akşener'le görüşmeyeceğini, iki taraftan da böyle bir talep gelmediğini belirtti.

Zorlu, "Belediye başkanlarının ziyaretleriyle ilgili bilgiler ve haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bizim bir görüşme talebimiz olmadı" dedi.

Zorlu şöyle devam etti:

"Biz istişareye önem veren bir partiyiz. Memleketimizi ilgilendiren önemli bir konu. Genel Başkanımız bundan sonra sık sık milletvekillerimizle, Genel İdare Kurulu ile görüş alışverişi yapacak. Toplantımız devam ettiği için içeriğiyle ilgili şu anda bir şey söyleyemeyeceğim."

Sonraki Haber