İYİ Partide istifaların önü arkası kesilmiyor

İYİ Parti’de bir istifa da Almanya’dan...

Parti içi tartışmalar ve istifalarla gündemden düşmeyen İYİ Parti’de bir istifa da Almanya’dan geldi. Avrupa İYİ Toplum Gönüllüleri Kurucu Divan Üyesi ve 27. Dönem Kütahya Milletvekili Adayı Ali Aker istifa etti.

Ali Aker ve Meral Akşener

BUGÜNE KADAR YAKLAŞIK 600 KİŞİ İSTİFA ETTİ

Açıklamasında Aker, “Alevi Bektaşi kanaat önderi Ali Aker olarak kuruluşundan beri mücadele ettiğim maddi ve manevi desteklediğim İYİ Parti'den bugün itibariyle istifa etmiş bulunuyorum” dedi. Aker, sözlerini şöyle sürdürdü: “İstifa ederken insanların gönlünü kırmak, birlikte yol yürüdüğüm arkadaşlarımı devam ettikleri mücadelede töhmet altında bırakmak, benim siyasi ahlakıma da inançlarıma da terstir. Son günlerde ortaya çıkan gelişmelerden rahatsız olduğum için bu kararı aldım. Bugüne kadar inançla verdiğimiz kararlı mücadeleyi, ve bu süre boyunca üstlenmiş olduğum görevleri ömrüm boyunca göğsümde şeref madalyası gibi taşıyacağım. Bundan sonra siyasi parti gözetmeksizin vatanım, devletim, ferdi olduğum Türk Milleti ve Türkiye Cumhuriyeti menfaati, birlik ve doğrultusunda bir kanaat önderi olarak çalışacağım.”

Ali Aker

YAKLAŞIK 600 İSTİFA

Meral Akşener liderliğindeki İYİ Parti'de seçim sürecinde ve sonrasında yaşanan tartışmalar nedeniyle bugüne kadar yaklaşık 600 kişi istifa etti.

Sonraki Haber