İYİ Parti'de kayıp para krizi: Ümit Dikbayır'dan istifa açıklaması

İYİ Parti'de kayıp para krizi devam ediyor. Önceki gün istifa edeceğini açıklayan İYİ Partili Ümit Dikbayır, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bu kararından vazgeçtiğini söyledi.

İYİ Parti'de kayıp para krizi büyüyor. Ümit Dikbayır'dan devralınan İYİ Parti'nin kasasının eksi çıktığı iddiaları üzerine Genel Başkan Meral Akşener'in Dikbayır'ın hesaplarını incelettiği öne sürüldü.

İYİ PARTİ'DE KAYIP PARA KRİZİ

Sosyal medya hesabından zehir zemberek açıklamalar yapan Dikbayır, "İnanıyordum ki Akşener, İYİ Parti'ye verilen hiçbir emeği, iftira, hırsızlık ve para ilişkileri ile aynı cümle içinde kullandırmayacak. Ama olmadı. Bu çirkin ve eğri işlerin önüne geçmek yerine o kazanın altına odun atıldı" ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİLİ ÜMİT DİKBAYIR İSTİFA KARARINDAN VAZGEÇTİ

Önceki gün istifa açıklaması yapan ve kesin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk edilen Dikbayır, istifa kararından vazgeçtiğini açıkladı.

Sözcü'den İpek Özbey'e konuşan İYİ Partili Ümit Dikbayır, "Baktım istifa edersem üstüme kalacak, sonuna kadar mücadele etmeye karar verdim." dedi.

MİLLETVEKİLİ BORSASI KURDULAR

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in eski danışmanı Dr. Hasan Sami Özvarinli, Aydınlık’a konuştu. Özvarinli, partiyi yöneten ailenin hesaplarının incelenmesini istedi.

Özvarinli şunları söyledi:

“Antalya’da, Elazığ’da aynı şeyler yaşandı. Hepsinin istifa ederken söyledikleri şey şu: Teşkilatlarda adı sanı olmayan insanlar verdikleri paralarla milletvekili borsası kurdular. Bunun adı milletvekili borsasıdır. Yıllardır FETÖ borsası diyerek Cumhur İttifakı’na iftira atıyordu. Bunlar da milletvekili borsasını kurdular. Milletvekili borsası ile topladıkları para tabi ki aile içi paradır. Bu paralarla insanları listelere koydular.”

İYİ Parti’yi esas yöneten kişinin Meral Akşener’in oğlu Fatih Akşener olduğunu bildiren Özvarinli şu ifadeleri kullandı:

“Asıl yöneten tabi üst akıl. Bu üst aklın ipleri Pensilvanya’ya uzanır. Daha sonra birinci sırada yöneten Fatih Akşener’in yanı sıra ayrıca Ümit Dikbayır var. Bu kişilerin özellikle incelenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunlarla birlikte hareket eden de uzaktan ya da yakından aile ilişkileri kurmuş insanlar var. Bunlarla hareket ediyorlar. İYİ Parti’yi birinci yöneten Pensilvanya’dır. İkinci sırada da partiyi Akşener ve etrafındaki ailesi yönetir. Genel İdare Kurulu falan onlar İYİ Parti’yi yönetmez. O yüzden her seferinde şok olurlar. Masadan kalkılır, oturulur kimsenin haberi olmaz. Bunun yegâne sebebi partinin seçilmiş organları değil.”

Hasan Sami Özvarinli, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda da partiyi yöneten ailenin hesaplarının incelenmesini istedi. Özvarinli sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“İYİ Parti’yi yöneten ailenin hesapları incelenmeli. Milletvekili adaylıklarının şekillendiği süreç devletimizin bu konulardaki en ciddi kurumu olan MASAK tarafından takibe alınmalı. Bu sayede Türk siyasetinde yeni bir dönem başlar, herkese de ders olur.”

Sonraki Haber