İzmir'de FETÖ operasyonu: ByLock ve Bank Asya ayrıntısı dikkat çekti!

İzmir merkezli iki ilde FETÖ'ye yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda KHK ile kapatılan kurumlarda SGK kayıtları bulunan 14 şüpheliye yönelik yakalama kararı alındı. 12 şüpheli gözaltına alındı.

FETÖ ile mücadele sürüyor. Yeni belirlenen örgüt üyeleri hakkında soruşturmalar yürütülüyor. İzmir'de hakkında FETÖ şüphesi olan bazı isimler tespit edildi. Emniyet düğmeye bastı.

BANK ASYA, KHK İLE KAPATILAN KURUMLAR...

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ'nün kriptolu haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı olduğu belirlenen, haklarında örgüt üyesi oldukları yönünde beyan bulunan, yazışmaların içeriklerinde isimleri geçen, Bank Asya'da artan ve şüpheli işlem bilgileri tespit edilen, tepe yönetici irtibat kaydı bulunan, KHK ile kapatılan kurumlarda SGK kayıtları bulunan 14 şüpheliye yönelik yakalama kararı alındı.

RİZE'DE DE EŞ ZAMANLI OPERASYON

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü koordinasyonunda kent merkezi ile Bergama ve Torbalı ilçeleri ve Rize'de eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 12 şüpheli gözaltına alındı.

Polis, 2 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor.​​​​​​​

FİRARİ HAKİM DE YAKALANDI

Öte yandan bugün, Ankara'da da önemli bir operasyon yapıldı. Milli İstihbarat Teşkilatı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün ortak operasyonuyla 8 yıldır aranan FETÖ’cü hâkim Mustafa Karatay, Ankara’da saklandığı evde yakalandı.

Sonraki Haber