İzmir’e çok yakın saklı güzellik! İşte tarihle mimari estetiğin buluştuğu nokta Sardes

İzmir’e çok yakın mesafede olması ile İzmirlilerin gitmek isteyeceği bu saklı güzellik adete görenleri kendine hayran bıraktırıyor. Mimari estetik ile tarihin buluşmak noktası diyeceğimiz bu antik kent Manisa’da yer alıyor. İşte Sardes Antik Kenti hakkında bilmeniz gerekenler…

İzmir’e çok yakın saklı güzellik! İşte tarihle mimari estetiğin buluştuğu nokta Sardes

Sütunların işleyişi mimari estetiği göz önüne seriyor, bu tarihi yapı görenleri mest ediyor. Manisa il sınırları içerisinde bulunan Sardes hakkında bazı sorular merak ediliyor. İzmir’ çok yakın saklı güzellik olan Sardes Antik Kenti nerede? Sardes Antik Kenti’ne nasıl gidilir? Bu soruların yanıtları ile Sardes’in tarihi hakkında bilgileri, Sardes’in konumu ve videosunu aşağıda yer alan ayrıntılarda bulacaksınız.

İZMİR’E ÇOK YAKIN SAKLI GÜZELLİK

İzmir’e çok yakın saklı güzellik

İzmir’e yakın olma nedeniyle Izmir’de yaşayan vatandaşların öncelikli ziyaret etme sebebi olan Sardes Antik Kenti zamanında Lidya devletine başkentlik yapmıştır. Milattan önce 1300’lü yıllarda kurulmuş olan Sardes, milattan sonra 1200’de yıkıldı. Şu an Manisa sınırları içerisinde yer alır.

SARDES ANTİK KENTİ NEREDE

SARDES ANTİK KENTİ NEREDE

Sardes Antik Kenti, Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı Sart kasabasında, Turgutlu ile Salihli ilçeleri arasında yer alıyor.. Salihli ilçe merkezine yaklaşık olarak 9 kilometre, Manisa il merkezine ise 70 kilometre, İzmir şehir merkezine de 92 kilometre uzaktıklıkta bulunuyor.

SARDES ANTİK KENTİ'NE NASIL GİDİLİR

SARDES ANTİK KENTİ'NE NASIL GİDİLİR

Sardes antik kentine karayolu ve demiryolu ile ulaşmak mümkündür. Manisa merkezden kalkan Salihli dolmuşları ile antik kente ulaşabilirsiniz. Ayrıca Salihli tren garından inerek de antik kente ulaşabilirsiniz.

SARDES ANTİK KENTİ ZİYARET SAATLERİ

Müze kartı ile ziyaret edilen antik kentler içerisinde olan Sardes Antik Kenti'ne yaz aylarında 08:00- 19:00 arasında ziyaret edilebiliyor. Kış mevsiminde ise 08:00 ile 17:00 arasında ziyaret ediliyor.

Sonraki Haber