İzmir’in en iyi piknik alanları

İzmir piknik alanları hem şehir içinden hem de yakın şehirlerden ziyaretçi alan ortamlardır. Doğada zaman geçirmek isteyenler için İzmir gidilecek piknik yerleri ve mesire alanları sizler için araştırdık. İşte İzmir'in en iyi piknik alanları...

Sasalı Doğa Parkı

Sasalı Doğa Parkı İzmir’in Çiğli ilçesinde yer alan doğal güzellikleriyle ünlü bir parktır. 2008 yılında açılmış olan park yaklaşık 100 hektarlık bir alanı kaplamaktadır. İçinde yürüyüş yolları koşu parkurları bisiklet yolları çocuk oyun alanları piknik alanları göletler ve yeşil alanlar bulunmaktadır. Ayrıca park içinde bir de hayvanat bahçesi mevcuttur. Parkın en önemli özelliği ise içinde birçok endemik bitki türünün bulunmasıdır. Doğaseverlerin ilgi odağı olan Sasalı Doğa Parkı aynı zamanda İzmir’in en popüler açık hava etkinliklerine de ev sahipliği yapmaktadır.

Balçova Piknik Alanı


Balçova Piknik Alanı İzmir’in en popüler piknik yerlerinden biridir. Ormanlık alanlar açık hava aktiviteleri ve çocuk oyun alanları gibi birçok farklı aktivite seçeneği sunar. Balçova Piknik Alanı İzmir’in güzel bir semti olan Balçova’da bulunan doğal ve huzurlu bir piknik alanıdır. Alan yemyeşil ağaçlarla dolu geniş bir parkın içinde yer almaktadır ve ziyaretçilere açık havada keyifli bir gün geçirme imkanı sunmaktadır. Piknik alanında ayrıca barbekü yapmak için özel bölümler de bulunmaktadır. Çocuklar için oyun alanları ve yeşil alanlar da mevcuttur. Alan ayrıca çevresindeki dağ manzarası ile de göz kamaştırmaktadır. Balçova Piknik Alanı aileler ve arkadaş grupları için mükemmel bir buluşma yeri olup keyifli vakit geçirmek için tercih edilebilecek en iyi yerlerden biridir.

Kemeraltı Çay Bahçesi

Kemeraltı Çay Bahçesi İzmir’in tarihi Kemeraltı semtinde yer alan geleneksel bir çay bahçesidir. Bu tarihi çay bahçesi şehrin kültürel dokusunu çok güzel bir şekilde yansıtır. Keyifli atmosferiyle piknik yapmak için ideal bir yerdir. 19. yüzyılda yapılmış olan tarihi çınar ağacının altında kurulmuş olan bahçe İzmir’in tarihini yansıtan mimari özellikleri ile dikkat çekmektedir.

Hem yerli hem de yabancı turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği bir mekandır. Burada tarihi havayı solumak ve İzmir’in sıcak çaylarını yudumlamak isteyenler için ideal bir yerdir. Bu mekanda geleneksel tatlıları da tadabileceğiniz bir menü sunulmaktadır. Burada oturup çayınızı yudumlarken etrafınızdaki tarihi yapıları keşfedebilir İzmir’in güzelliklerine tanıklık edebilirsiniz. Son derece sıcak ve samimi bir atmosfere sahip olan Kemeraltı Çay Bahçesi İzmir’in en özel mekanlarından biridir.

Yedigöller

İzmir’in Buca ilçesinde doğal güzelliklerini sergileyen önemli bir turistik mekandır. Yedi gölden oluşan bölge doğa yürüyüşleri ve kamp imkanları sunar. Ayrıca çevredeki piknik alanları ve restoranlar ziyaretçilere lezzetli yerel yemekler sunar. Yedigöller’in etrafında yer alan köyler ziyaretçilere geleneksel el sanatları ve ürünleri de sunar. Bu güzel yer İzmir’de doğa ile iç içe bir tatil geçirmek isteyenler için ideal bir seçimdir.

Aşıklar Şelalesi

Aşıklar Şelalesi İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde yer alan doğal güzellikleriyle ünlü bir yerdir. Şelale doğa yürüyüşü piknik kamp ve doğa fotoğrafçılığı için ideal bir mekandır.

Çiçekliköy

Burası hem kahvaltı mekanı hem de hafta sonunda mangal yakmak isteyen kişilerin tercih ettiği mesire alanları ile ünlü bir alan.

Güvendik Park

İzmir mesire alanları arasında yer alan bu park aynı zamanda piknik ve kamp kurmak için de tercih edilebiliyor.

Uzunkuyu

Görülmesi gereken yerler arasında Uzunkuyu da önemli bir ortamdır. Burası piknik sevenlerin en çok uğradığı yerler arasında bulunuyor.

Belkahve

En çok tercih edilen piknik alanları arasında yer alıyor. Burası 5 hektar üzerine kurulu kızılçam ormanından oluşuyor.

Kaynak: gezilinki

Sonraki Haber