İzmirli öğrenciler Hatay’daki arkadaşlarını unutmadı

İzmir'de öğrenciler, 6 Şubat 2023'deki Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümü dolayısıyla, depremlerden etkilenen kentlerdeki öğrencilere çeşitli hediyeler gönderdi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 6 Şubat 2023’te yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremin birinci yılında depremzedeleri unutmadı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın öncülüğünde depremden etkilenen illerden İzmir’e nakil gelen öğrenciler için Müdürlük, gerek akademik gerekse sosyal, fiziksel ve psikolojik anlamda bir dizi faaliyet yapmaya devam ediyor.

ATKI, BERE, OYUNCAK GÖNDERDİLER

‘İzmir’den Hatay’a Gönül Köprüsü’ projesi kapsamında harekete geçen İzmirli öğrenciler, hazırladıkları atkı, bere ve oyuncakları Hataylı depremzedelere ulaştırdı. Bergama Zübeyde Hanım Ortaokulu anasınıfı öğrencileri 6 Şubat depremiyle sarsılan Hatay’ın Kırıkhan ilçesi İçada Köyü’nde bulunan anasınıfı öğrencilerine boya seti, kitap ve oyuncak gönderdiler.

Selçuk 80. Yıl Çamlık Ortaokulu da Hatay’da bulunan Gümüşgöze, Gültepe 75. Yıl ve Turunçlu Ortaokuluna kendi elleriyle ördükleri atkı ve bereleri ulaştırdılar. Hediyeleri aldıkları anı fotoğraflayan Hataylı öğrenciler, paylaştıkları fotoğraflarla İzmir’deki arkadaşlarına teşekkür etti. Konak Şehit Ömer Halisdemir Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri ilk eserlerinin yer aldığı kitaplarını Türkoğlu ilçesindeki depremzede öğrencilerin isimlerine imzalayıp göndererek Kahramanmaraş’taki kardeşleri ile gönül köprüsü kurdular.

VATANDAŞLARA DEPREM FARKINDALIK EĞİTİMLERİ

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, il genelinde bulunan halk eğitimi merkezlerinde açtığı ‘Deprem Farkındalık Eğitimleri’ ile vatandaşları bilinçlendiriyor. Deprem anında ve deprem sonrasında yapılması gerekenler, deprem sonrası yardım organizasyonu, psikolojik destek kurs programı, afet ve acil durum hazırlık ve farkındalık eğitimi gibi kurs programlarını tamamlayan kursiyerler, deprem konusunda farkındalık kazanıyor.

Geçtiğimiz yıl açılan kurslarda; riskli yerleşim bölgelerinin tespiti, konut inşasında dikkat edilmesi gereken hususlar, deprem çantası hazırlama, eşyaların güvenli yerleştirilmesi, deprem sırasında binayı terk ederken dikkat edilmesi gereken konular, afete hazırlık planları ve acil durumlarda aile bireyleri ile iletişimin sağlanması gibi içeriklerle 3157 kursiyer, deprem konusunda A’dan Z’ye bilgilendirildi.

Sonraki Haber