Kabak çekirdeğinin faydaları nelerdir? Kabak çekirdeği hafızayı korur mu?

Kabak çekirdeği, bal kabağı ve sakız kabağı bitkisinin tohumudur. Severek tüketilen bu çerez türünün vucüdumuza da birçok faydası var. Prof.Dr.Osman Müftüoğlu'nun da demeçlerinde sıklıkla yer verdiği bu doğa mucizesi besinin faydalarını uzman görüşleriyle derledik.Detaylar haberimizde...

Kabak çekirdeği bal kapağı ya da sakız kapağı bitksinden elde edilebiliyor. 1 bal kabağından ortalama 250-300 gram çekirdek çıkıyor. Basit ve pratik yöntemlerle hemen tüketebilecek bir kuruyemiş haline gelebiliyor.

Çekirdekleri liflerden ayırıp, oda sıcaklığında bir suda yıkayın, süzdükten kurutladıktan sonra, fırında kavurursanız doğal bir yöntemle kuruyemiş elde edebilirsiniz. Bu tarifi not alın çünkü faydalarını öğrendikten sonra kabak çekirdeğini düzenli olarak tüketmek isteyeceksiniz.Kabak çekirdeğinin faydaları nelerdir? Tüm detaylarıyla haberimizde...



''KABAK ÇEKİRDEĞİNİ KABUĞUYLA TÜKETİN''

Prof.Dr. Osman Müftüoğlu kabak çekirdeğinin faydalarından bahsettiği bir söyleşide '' Kabak çekirdeğinin faydalarını bilseydiniz kabuğu ile ağzınıza atardınız ifadelerini kullanarak,kabuğunun bir demir deposu olduğunu dile getiriyor. Müftüoğlu aynı söyleşide ; kabak çekirdeği kabuğunun bir posa işlevi gördüğünün bu sebeple bağırsaklarınız için faydalı olduğunun altını çiziyor.


SEROTONİN SALGILATIYOR

Uzman görüşlerine göre kabak çekirdeği içerisindeki triptofan isimli aminoasit sayesinde vucüdun serotonin salgılayarak ''mutlu'' hissetmesine de yardımcı oluyor. Yine uzman uyarılarına göre 30 gramdan fazlası kilo aldıyor. Bu sebeple dikkatli tüketiminde fayda var.





HER GÜN BİR AVUÇ KABAK ÇEKİRDEĞİ YERSEK NE OLUR?
Diyetisyen tavsiyelere göre kabak çekirdeği kilo verdiriyor. Diğer bitkisel protein kaynaklarına oranla içerdiği protein miktarının fazla olması doğru tüketildiği takdirde kilo vermenize yardımcı olur.Yanlış ve fazla kullanımı ise kilo aldırabilir.

Depresyona iyi geliyor. Çinko açısından zengin olması beyinin daha pozitif hissetmesine yardımcı olacaktır aynı zamanda içerisindeki triptofan isimli aminoasit sayesinde vucüdun serotonin salgılatır. İçerisindeki sağlıklı yağların beyin üzerinde olumlu etkileri bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Kalp sağlığını korur. Kalbin sağlıklı kalmasını sağlayacak magnezyum ve yağ asitlerini içerir aynı zamanda içerisindeki antioksidanlar kalp sağlığı için büyük önem taşımaktadır. Kolestrolü ve yüksek tansiyonu dengeler kan damarlarının gevşemesini sağlar. Kan basıncını düşürür.

Saç Bakımı içinde kullanılabilir. Uzmanların ifade ettiğine göre; Kabak çekirdeği omega3, yağ asitleri, çinko, kükürt ve Kvitaminini bolca içerdiğinden saç ve saç derisi için oldukça faydalıdır. Ayrıca kabak çekirdeğinin günlük tüketimi saçlarınızı parlaklık veriyor ve saç yapısını güçlendirerek saçları kalınlaştırıyor. Bu besinle saçlarınızın dökülmesini yavaşlatarak uzamasını destekleyebilirsiniz.

Cildi gençleştirir. kabak çekirdeği içeriğinde birçok vitamin ve mineraller barındırır ev vitamini güçlü bir antioksidandır ve cildi güçlendirir omega üç yağ asitleri A vitamini ise hücrelerini yeniler ve cilt sorunlarına en aza indirir. Ciltteki hasarlı doku ve hücreleri onarır.



'Uzmanlar kabak çekirdeği tüketiminin 30 gramdan fazla tüketilmemesi gerektiği konusunda uyarmıştır'

Sonraki Haber