Kabak mücveri nasıl yapılır?

Kabak sevmeyenlerin bile bayılarak yiyebileceği müthiş bir yemek olan kabak mücverinin nasıl yapılacağını sizlerle paylaşıyoruz. Kabak mücveri nasıl yapılır? İşte o tarif!

İster akşam yemeği olarak ister ara öğün olarak isterseniz de misafirleriniz geldiğinde kolaylıkla yapabileceğiniz harika bir yemek olan kabak mücverinin tarifini sizlerle paylaşacağız. Bu tarif kabak sevmeyenlere bile kabak sevdirebilir. Hem çok doyurucu hem de çok lezzetli olan kabak mücverini yapmak bir o kadar da basit! Üstelik bu tarifi evde olan malzemelerinizle de kolaylıkla yapabilirsiniz. Yeşillikler, patates, havuç hangisini seviyorsanız dilediğiniz gibi tarifi çeşitlendirebilirsiniz. Gelelim tarife! Kabak mücveri nasıl yapılır? İşte o tarif!

Kabak mücveri nasıl yapılır?

KABAK MÜCVERİ NASIL YAPILIR?

Gerekli malzemeler

  • 3 adet yumurta

  • 3 adet kabak

  • Yarım su bardağı un

  • 2 veya 3 dal yeşil soğan

  • Yarım demet maydanoz

  • Bir tutam dereotu

  • Tuz, karabiber ve pul biber

Yapılışı

  1. Öncelikle kabakları rendeleyelim ve suyunu sıkalım.

  2. Yeşil soğan, maydanoz ve dereotunu da minik minik doğrayarak kabakların üzerine ekleyelim.

  3. Üzerlerine 3 yumurta kırıp güzelce karıştıralım.

  4. Karıştırdıktan sonra baharatları ekleyip tekrardan karıştıralım.

  5. Az yağ döktüğümüz teflon bir tavaya bir kaşık kadar kabak harcından dökelim.

  6. Devamında yanına harçlardan eklemeye devam edelim.

  7. Arkalı önlü pişirdikten sonra kağıt peçete serdiğimiz bir tabağın üstüne alalım.

  8. AFİYET OLSUN!

Sonraki Haber