Kabaran kek yapmanın sırrını usta aşçı verdi! 15 yıllık aşçıdan kekin püf noktası

15 yıllık aşçı Buse Gökçe Ademovski'ye göre kabaran keki evde yapmak sanıldığı kadar zor değil! Kabaran kekin tüm püf noktalarını sizler için derledik.

Kek en sevilen yiyeceklerden. Akşam beş çaylarının vazgeçilmezi olan keki evde yapmak sanıldığı kadar zor değil. Evde kek yaparken bazı püf noktaları bilmek gerekiyor.

PROFESYONEL AŞÇILARIN KEKLERİ NEDEN GÜZEL OLUYOR?

15 yıllık aşçı Buse Gökçe Ademovski, kekin lezzetli olmasını sağlayan püf noktaları tek tek paylaştı.

* Unu iki kez eleyin.

* Malzemeleriniz oda sıcaklığında olsun

* Ölçüye uygun hareket edin.

* Kek kalıbını doğru seçin. Tepsiyi önceden biraz yağlayın.

* Fırının kapağını sürekli açmayın. 

ÜZÜMLÜ PASTANE KEKİ NASIL YAPILIR?

Malzemeler:

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı file fındık
1 portakal rendesi
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu


Nasıl yapılır?

*Yumurtaların sarısı ve beyazlarını ayırın, beyazı ayrı bir kapta yüksek devirde blendır ile köpürene kadar çırpın.

*Sarısını yumurta ile çırpın ve içine süt, sıvı yağ ve portakal kabuğunu ekleyin.

*Un, kabartma tozu ve vanilyayı elekten geçirerek bu karışıma ekleyin.

*Son olarak una buladığınız kuru üzüm, file fındığın yarısı ve köpürmüş yumurta beyazını spatula yardımı ile kek harcına katıp karıştırın.

*Hafif hareketlerle karıştırın ki kekiniz süngerimsi kıvam alsın.

*Kek kalıbını yağlayıp az miktarda kek harcından dökün üzerine kalan file fındıklarından serpin.

*Tekrar harç ve tekrar fındık koyun. 200 derecelik fırında kekin içi pişene dek yaklaşık 20 dakika pişirin. *Pişen kekinizi soğumaya bırakın, ardından dilimleyip servis edin. Afiyet olsun...

Kaynak: Habertürk - Aydınlık

Sonraki Haber