Kabarık doğal gaz faturaları tarih oluyor! Bu buluş yüzde 70 kazanç sağlıyor
Gaziantepli bir kadın girişimci doğal gaz faturasında yüzde 40 ila 70 oranında tasarruf sağlayacak yeni bir buluşa imzasını attı. Doğal faz peteklerini tahtından edecek bu boyanın kullanımı ile kabarık gelen faturalar tarihe karışacak.
Gaziantepli girişimci Aleyna Arastacı sonunda yıllardır üzerinde çalıştığı yeni bir boya sayesinde doğal gaza alternatif olabilecek buluşuyla ısı sağlamayı başardı. Isıtma sağlayan bu boyayı deneyenler doğal gaz faturalarını ellerine aldıklarında gözlerine inanmaktan kendilerini alamadı.
Bu boyanın kullanımından sonra doğal gaz tüketmeye devam edenlerin faturalarında yüzde 40 ila 70 oranında düşüş gözlemlendi. Çok daha az doğal gaz yaktıkları halde vatandaşlar aynı oranda ısınmayı başarabildi.
Gaziantep'te yaşamakta olan 24 yaşındaki Aleyna Arastacı'nın ürettiği boya sayesinde milyarında umudu oldu.
İnsan vücuduna herhangi bir şekilde zararı olmayan sıvı ısı boyasıyla bir ısıtma sistemini keşfeden Aleyna Arastacı bu ısıtma sisteminin ev ve ofislerde granit, fayans, petek, duvar, zemin ve camların yanı sıra pek çok alanda kullanılabileceğinden söz etti. Hem darbeye hem de betona dayanıklı olan ısı boyasının evlerde günlük maliyetinin ise sadece 7.5 TL olduğunu söyleyerek doğal gaza oranla yüzde 40 ila 70 oranında bir tasarruf sağladığını belirtti.
ORTALAMA MALİYETİ 5 BİN TL
Uzun ve yorucu bir çalışma sonucunda keşif yaptığını söyleyen Arastacı, “Isı veren boyayı sistemini, piyasadaki karbon boyaların gelecek yıllarda tükenme ihtimaline karşı keşfettik ve sıfırdan bir ürün çıkardık." dedi. Çalışmaya ilk başladıkları dönemlerde boyanın kıvamını ve ısısını tam elde edemediklerini ifade eden Arastacı, yıllar içerisinde boyanın ısı veren bir sıvıya dönüştüğünü de sözlerine ekledi.
Söz konusu boyanın organik bileşenlerden oluştuğunu dile getiren Arastacı ısı boyasının bir ev için ortalama maliyetinin 5 bin TL olduğunu belirtti. Ülkemizde krom, nikel madeniyle kaynaklı sıkıntılar olduğunu ve bu maddelerin 5 yıl içerisinde tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalındığını hatırlatarak, "Ürün tamamen organik olup içerisinde hiçbir şekilde kimyasal madde barındırmıyor. Dolayısıyla RoHS Belgesini de aldık. Bu belge hiçbir şekilde kimyasal maddenin olmadığı anlamı taşır." dedi.
(İHA)