Kabarma garantili poğaça tarifi! İçerisine un yerine 1 bardak o malzemeden eklerseniz poğaçanın kabarması durmuyor...

Poğaça hamuruna un yerine 1 bardak o malzemeden eklerseniz kabarması garanti hale geliyor. 'Poğaçam kabarmadı' derdine son vermek isteyenler buyurun tarife...

'Poğaçam neden kabarmıyor' diye kara kara düşünüyorsanız, doğru adrestesiniz. Bugün sizlerle paylaşacağımız tarifin tüm adımlarını eksiksiz bir şekilde takip edenlerin iddia ediyoruz böyle bir problemi kalmayacak. Puf puf kabararak sizleri bir lezzet şölenine davet eden bu tarifin tek sırrı ise içerisine un yerine eklenen 1 bardak nişasta. Kağıt ve kalemler hazırsa işte karşınızda puf puf kabaran nişastalı poğaça tarifi...

PUF PUF KABARAN NİŞASTALI POĞAÇA İÇİN MALZEMELER

2 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı kuru maya
1 adet yumurta beyazı
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı nişasta
5 su bardağı un

Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı çörek otu

PUF PUF KABARAN NİŞASTALI POĞAÇA TARİFİ

1- Sütü oda sıcaklığına gelene kadar ısıtın. Ardından derin bir kaba alıp üzerine maya ve toz şekeri ilave edin. Maya aktif hale gelene kadar yaklaşık 5 dakika bekleyin.

2- Maya aktif hale geldikten sonra içerisine yumurta beyazı, tuz ve yağı ekleyip güzelce karıştırın.

3- Karışıma un ve nişastayı yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

4- Hamuru temiz bir mutfak bezi ile sarın. Yaklaşık 30 dakika kadar ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın.

5- Ardından ellerinizi yağlayın ve kabaran hamuru alttan üste doğru hafifçe yoğurarak havasını alın. Yoğurduğunuz hamuru tekrar sarın ve 15 dakika kadar daha oda sıcaklığında bekletin. Böylelikle iki aşamalı mayalama işleminiz tamamlanmış olacak.

6- Hamur mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Tepsi mayası için 10 dakika daha bekleyin.

7- Fırına vermeden önce poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu ile süsleyin. Poğaçaları önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 25 dakika pişirin.

İşte puf puf kabaran nişastalı poğaçanız hazır. Şimdiden deneyecek herkesin ellerine sağlık, afiyet olsun!

Sonraki Haber