Kaçak PKK’lı İngiltere'de uyuşturucudan gözaltında

PKK'ya verdiği destek nedeniyle hakkında yakalama kararı olan sözde yazar Gökhan Yavuzel'in İngiltere'de uyuşturucu kullandığı için gözaltına alındığı belirtildi.

Türkiye’nin terör örgütü PKK ile mücadelesine karşı kampanya yürüten, hakkında yakalama kararı nedeniyle yurt dışında yaşayan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tehdit içerikli videosu ile tanınan sözde yazar Gökhan Yavuzel, kumarda büyük para kaybedince uyuşturucu çeteleriyle yakınlaşmaya başladı. İngiltere’de gözaltına alınan PKK taraftarı Yavuzel hakkında yeni detaylara ulaşıldı.

KOKAİNDEN GÖZALTINA ALINDI

2015-16 yıllarında terör örgütü PKK ile çatışma yaşayan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) karşı “Barış İçin Edebiyatçılar İnisiyatifi” adına “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisi hazırlayan sözde yazar, terör destekçisi Gökhan Yavuzel, kokain kullandığı gerekçesiyle İngiliz polisi tarafından gözaltına alındığı bilgisine ulaşıldı.

Yanında bulunan 3 kadın ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, Yavuzel’in sorgusunun devam ettiği bildirildi.

KUMARDA BÜYÜK PARA KAYBETTİ

Son zamanlarda kumara başladığı ve büyük paralar kaybettiği söylenen Yavuzel’in, Londra’daki bir çeteden yüklü miktarda para aldığı ve çeteye borcunu ödeyemediği için, Avrupa’da uyuşturucu baronu olarak tanınan Abdullah Baybaşin’den yardım istediği gelen bilgiler arasında.

KÜRTLERİ VE ALEVİLERİ KIŞKIRTIYOR

Yargılandığı davalardan dolayı hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkarılan Yavuzel, PKK yandaşı bildiriler ile Alevi ve Kürt kökenli yurttaşları kışkırtmakla görevli faaliyetler içerisinde olduğu aktarılıyor.

İngiltere’de sığıntı hayatı yaşayan PKK destekçisi Yavuzel, ülke genelindeki Kürtlere ve Alevilere ulaşarak Türkiye’ye karşı faaliyet yürütmeye teşvik ettiği belirtiliyor.

'PKK’NIN KORUMASI ALTINDA'

Aydınlık'a ulaşan kaynaklar, “PKK yandaşı bildirileri yazan ve terör örgütleriyle ilişkileri olan bu şahıs, İngiltere’de Kürt ve Alevi kardeşlerimizin hükümet karşıtı tutum almaları konusunda kilit isim… Hak ettiği cezayı çekmesini diliyoruz. Bu şahıs İngiltere’de Kürt ve Alevi dernekleri için kilit bir isim.” bilgisini verdi.

Kaynaklar, “Bu şahıs hakkında somut bilgi toplamak çok zor. Çünkü PKK tarafından özel korunuyor.” diyerek şu bilgileri ekledi:

'TÜRKLER DÖVDÜ, KONU MECLİS’E KADAR GİTTİ'

“Londra Harringey bölgesinde hemen herkes tanır kendisini. Bu şahıs bir ara burada saldırıya uğradı. Vatansever arkadaşlar haddini bildirmişti bir yerde tek kıstırarak. Sonra ortalık epey karıştı. İngiltere meclisine kadar bile gitti konu. Hastaneye kaldırdılar. O saldırıdan sonra artık korunmaya başladı. Abdullah Baybaşin ile de ilişkisi var. Liceli bir uyuşturucu mafyası, İspanya’da yaşıyor."

'PKK BİLGİ SIZDIRTMIYOR'

"Burada ortalık çok karışık. Olayın basına sızmaması için PKK’nın olaya dahil olduğu bilgisi geldi. Aynı zamanda Baybaşin ve PKK arasında da ciddi tartışmalar olmuş. Yavuzel’in kumar borcunu PKK’ya söylemediği için Baybaşin ile telefonda hararetli tartışmalar yaşandığını, orada olaya şahit olan biri bizzat arkadaşlarımızdan birine söyledi.”

Gelişmeleri aktaran kaynak, soruşturmanın uyuşturucudan başladığını ancak diğer konulara da geçildiğini söyledi. Kaynağın aktardığı son gelişmeler şu şekilde:

“PKK ve avukatları olaya dahil olduğu için olayı olabildiğince gizli tutmaya çalışıyorlar. Yani birinci ağızdan bilgi almak çok zor. Ancak dün akşam vakitlerinde o avukatlardan birinin akrabası konuştu. Bu avukat da ismini ifşa edilmemesi şartıyla şunu söyledi; 'Uyuşturucu kullandığı gerekçesiyle gözaltına alınmış. 3 kadın serbest bırakılmış ama Yavuzel’i bırakmamışlar. Daha çok katıldığı PKK ve DHKP-C toplantılarında konuşmalar yaptığı için… Sürekli kalabalık geziyormuş korunduğu için. Bu durum İngiliz istihbaratı MI5’nın dikkatini çekmiş ve bir süredir takip altındaymış.'

"Yani sorgu önce uyuşturucudan başlamış, sonra bu diğer konular üzerinde devam ediyormuş. Hatta sorgunun ikinci gününde Yavuzel fenalaşmış. Doktor çağırmışlar… Abdullah Baybaşin ile olan ilişkisi de sorulmuş, onu sadece tanıdığını söylemiş. Kumar borcundan dolayı Baybaşin’den yardım alıp almadığı soruluyor, ancak Yavuzel öyle bir şeyin olmadığını iddia etmiş.

"Tabi dün, PKK ile Baybaşin arasında tartışma olmuş telefonda üzerinden. PKK’lılar ‘neden kumar borcunu ödüyorsun bize sormadan, bilgi vermeden’ demişler.

"Hem İngiliz polisi hem de istihbarat örgütü çapraz sorguya almış kendisini. Tutuklama zor görünüyor, çünkü ellerinde yeteri kadar kanıt yokmuş istihbaratın. Ancak şüphe ve takipten dolayı sorguya alınıyormuş.”

TERÖR SUÇLUSU GÖKHAN YAVUZEL KİMDİR?

Gökhan Yavuzel, 17 Kasım 2023 tarihinde Şanlıurfa 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, “Terör Örgütü Propagandası” suçlamasıyla yargılandığı davadan 1 yıl 3 ay hapis cezası aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Türk Ordusuna tehditler savuran, PKK aparatı sözde yazar Gökhan Yavuzel, yayınladığı video ile adeta kin kusmuştu.

ERDOĞAN’A VE TÜRK ORDUSUNA TEHDİTLER

Skandal videoda, PKK destekçisi Gökhan Yavuzel, sığıntı olduğu ülkeden adeta Türk Milletine kin kusmuştu.

Kendisinin sosyal medyada tehdit edildiğini öne süren Gökhan Yavuzel, “Siz bizim bedenimizi tehdit ediyorsunuz. Biz sizin ağa babalarınızı, tökezlemiş hükümetinizi, Tayyip Erdoğan’ı tehdit ediyoruz. Düşeceksiniz.” şeklinde cümlelere yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fırat'ın doğusuna yönelik Türkiye'nin adımlarına ilişkin, "Bunların hepsinin toplam açılımı nedir? Bir gece ansızın gelebiliriz.” ifadesini videoda diline dolayan sözde yazar Yavuzel “eli kalem tutan bir militan” olduğunu da ifade ederek “kalemi de kullandığımız gibi silahı da kullanmasını biliriz. Bir militan gibi direnmesini bilir bir gece ansızın gelebiliriz.” diyerek Erdoğan ve Türk Ordusuna tehditler savuruyordu.

YAKALAMA KARARI ÇIKTI

2015-2016 yıllarında Türk güvenlik güçleri ve terör örgütü PKK arasında yaşanan çatışmalar sırasında başını çektiği, “Barış İçin Edebiyatçılar İnisiyatifi” ile teröristleri savunan Gökhan Yavuzel’e terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesi ile yakalama kararı çıkartılmıştı.

PKK ve bölücü örgülerin propagandalarını yürüten terör örgütü yandaşı Yavuzel’in kitapları Türkiye’de zehir saçmaya devam ediyor.

TÜRKİYE’DEN KAÇMIŞTI

PKK militanı Yavuzel’in Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama suçlaması ile TCK 301. maddesinden aleyhine dava açılmasıyla birlikte çareyi Türkiye’den kaçmakta bulmuştu.

Önce Kıbrıs ardından Galler’e giden PKK militanı Yavuzel burada da rahat durmayarak Türkiye aleyhine faaliyetlerine devam etti. İngiltere’de Türkiye karşıtı örgütlerde konferans ve dersler veren Yavuzel Türkiye’de yaşayan Kürt vatandaşlarımızı siyasal malzeme olarak kullanarak Türkiye devletine karşı isyan çıkarmaya davet etti.

SÖZDE 'ERMENİ SOYKIRIMI' YALANINI SAVUNDU

Ermenistan’ın başkenti Erivan’daki sözde soykırım anıtına giderek taziyede bulunan ve Türkiye’yi soykırımla suçlayan PKK militanı sözde yazar Yavuzel’in Londra’daki Ermeni diasporası ile birlikte radikal sol grupların tüm etkinliklerinde boy gösterdiği ve 'Sürgün Notları, 'Sahipsiz Şiirler' ve 'Katiller Hep Yalnızdır' kitaplarının da Türkiye’de satışına devam ediliyor.

PKK'NIN SÖZDE KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNDE

Yavuzel, terör örgütü PKK'nın sözde kuruluş yıl dönümünde örgütün Londra'daki derneği Kurdish Centre'a davet edildiği etkinliklere de konuşmacı olarak katılıyor.

SAVCI KİRAZ CİNAYETİNDE AKTİF İDDİASI

Gökhan Yavuzel 2015 yılında Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın adliyede silahlı saldırı sonucu öldürülmesi olayında aktif rol oynadığı, 2016 yılında Cizre’de terör örgütü mensubu Mehmet Tunç isimli PKK’lı terörist ile bağlantı kurarak Türk askerine saldırı talimatını verdiği de hakkındaki iddialardan bazıları.

Sonraki Haber