Kadıköy Belediyesi işçileri greve gidiyor

CHP’li Kadıköy Belediyesinde çalışan işçiler, Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinden sonuç alamayınca grevi gideceklerini açıklayıp salonu terk ettiler. Asgari ücretin altında maaş aldıklarını söyleyen işçiler 4-5 gün içinde grev kararlarını asacaklarını duyurdular.

Belediye işçilerinin örgütlü olduğu Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 No'lu Şube ile Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) arasında geçen toplantıda anlaşma sağlanamayınca işçiler, Belediyeden yeni bir teklif gelmediğini belirterek greve kararı aldı. İşçiler ücretlerinin asgari ücretin altında kaldığını ifade etti.

‘SÖZLEŞME HAKKIMIZ SÖKE SÖKE ALIRIZ’

Belediye binasından sloganlar atarak çıkan işçilere adına açıklama yapan Şube Başkanı Murat Aydoğan, "Masada imzalamaya çalıştık. Bugün itibariyle artık anlaşma sağlanmayacağı kesinleşti. Bizim grev kararımız geldi. Artık Genel Merkez bize gönderecek. Grev sürecine ilk başta da söylediğimiz yerdeyiz. Grevin 2 aylık bekleme süresini kullanmayacağız. Masadaki bu tavırlarla anlaşma sağlanamayacağını söyledik. Eğer bizim söylediğimiz rakamlara yakın bir teklifle gelirlerse tekrar otururuz yoksa grev sürecine kadar, söylediğim gibi grev süreci çok kısa bir tarih 4- 5 gün sonra grev kararımızı asacağız. Artık greve çıkıyoruz. Yine söylüyorum masada imzalamak istedik olmadı. Artık süreç grevle sonuçlanacak. Herkese hayırlı olsun" dedi.

İşçiler, "Sözleşme hakkımız söke söke alırız", "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganları attı.

Sonraki Haber