Kadıköy’ün büyüsü bozuldu

Tam 20 yıldır Kadıköy’de kazanamayan Galatasaray, sahadan 3-1’lik galibiyetle ayrıldı. Böylelikle 'Kadıköy’de büyü var, derbilerde Fenerbahçe yenilmez' sözünün geçerliliği de sona ermiş oldu.

Geçen hafta, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç’un düzenlediği basın toplantısına katılmış, açıklamalarını siz değerli okurlarımıza yansıtmaya çalışmıştım. Ali Koç, basın toplantısında özellikle hakem hatalarını öne sürerek, oynanacak bu mücadelede eğer hakem hatası olmazsa kazanacaklarına kesin gözüyle baktığını ifade etmiş ve “Şampiyonluk mücadelesinin favorisi oluruz” şeklinde konuşmuştu.

Oynanan karşılaşmada ciddi anlamda bir hakem hatası olduğu söylenemez. Evet, bu sezon Fenerbahçe aleyhine çok ciddi hakem hataları olduğunu kabul ediyorum. Bunu da bir Fenerbahçe taraftarı gözüyle değil, tarafsız gazetecilik anlayışı ile belirttiğimin altını çizmek isterim. Eğri oturup doğru konuşmak lazım. Tam 20 yıldır Kadıköy’de kazanamayan Galatasaray’ın 3-1’lik bir skorla kazanmasını hakemlere bağlamak doğru olmaz. Bir futbol müsabakası olarak aslında kıran kırana ve oldukça zevkli bir oyun oynandı. Skor açısından taraftar penceresinden baktığımda, sonuç hoşuma gitmemiş olsa da bu karşılaşmayı Galatasaray’ın bileğinin hakkıyla kazandığını düşünüyor, bütün Galatasaray camiasını da tebrik ediyorum.

Gelelim Fenerbahçe’nin durumuna. Bu sezon futbol takımını çok yetersiz görüyorum. Defans oldukça zayıf, stoperler yetersiz durumda. Evet, Fenerbahçe’de mali kriz var, bu yüzden transfer yapılamadı. Ancak, tüm bunlara rağmen sabırla mücadele etmek gerekiyor. Maç sonrası takım otobüsüne su fırlatarak, “Ersun Yanal istifa”, “Ali Koç istifa” diye bağırmak ne galibiyeti getirir ne de Fenerbahçe’yi şampiyon yapar. Basın tribününden takip ettiğim Alanyaspor karşılaşmasında da, Fenerbahçe taraftarı sinirlerine hakim olamamış ve gazetecilere dönük hakaretlerde bulunmuştu. Maçlarda stada koşalım, takımımızın lehine tezahüratta bulunalım ancak bunları saygı sınırları içerisinde yaparsak emin olun çok daha fazla keyif alırız. Birçok konuda zaten gergin olan ülkemizde, bırakın bari futbolu sırf zevk için izleyelim, gerginlik kimseye birşey kazandırmaz.

Sonraki Haber