Kadınların zam tepkisi büyüyor

ZERRİN ÖZTÜRK

“Ekonomisi zayıf bir ulus, yoksulluktan ve düşkünlükten kurtulamaz; güçlü bir uygarlığa, kalkınma ve mutluluğa kavuşamaz; toplumsal ve siyasal yıkımlardan kaçamaz” diyen önderimiz M.Kemal Atatürk, Türkiye ekonomisinin temelini kamu iktisadi teşekkülleri ile attı.

Bugün, dar ve orta gelirli insanımız aylık maaşlarla, sözleşmeli-sözleşmesiz, sigortalı-sigortasız, bir de ek işlerle geçiniyor. Asgari ücretin arttırılması geçinmeye yetmiyor. Çünkü, insanlar gelirleriyle faturaları, temel ihtiyaçları zor ödeyebilir durumda.

Elektrik ile doğalgazda yani enerjide, ulaşımda, iletişimde zamlar yüzünden milletimizin yaşamı çok zorlaştı. Stratejik öneme sahip sektörlerin özelleştirilmesinin bugünlere gelinmesinde büyük payı var. Temel ihtiyaçlar dahi karşılanamaz durumda. Pazarda, markette fiyatlar el yakıyor.

Serbest piyasa ekonomisi, sıkıntıların aşılması ve geçim zorluklarının ortadan kaldırılabilmesi için denetime alınması zorunlu hâle gelmiş; Enerjinin, ulaşımın ve iletişimin ise kamu adına devlet tekelinde bulunması, belli ki şart olmuştur. Acil önlemler paketi ile gerekli önlemlerin alınması, milletimizin hoşnutsuzluğundan medet uman kaos tertipçilerinin hesaplarının boşa çıkarılmasını da sağlayacaktır.

Kadınlar da ekonomik ve hızlı çözümler bekliyor. Son yapılan aşırı zamlar ev bütçelerini çok sarstı. Kadın, üniversite bitiren çocuğunun işsizliğine mi yansın, küçük yaştakilerin ihtiyaçlarını karşılayamadığına mı? Fahiş kârlar, milletimizin belini büküyor. Tencerelerde analar taş mı kaynatsın?

Gelişmiş ülkelerde sanayinin, tarımın, ekonominin düze çıkarılması için temel sektörler devletin elinde kamu adına işletiliyor. Devletler, milletin yararına ucuz biçimde bunu sağlıyor. Geçmiş hükümetlerin hatalarından kurtulmamız gerekiyor.

Kadınlar, ev geçiminin doğrudan içinde olduklarından zorlukları her an yaşıyorlar. Üst üste gelen zamlara karşı dayanamaz durumdalar. Kadınların zamlara tepkisi, ister istemez her gün büyüyor.

Vatan Partisi öne çıktı ve “Ucuz ve Güvenli Elektrik İçin Kamulaştırma” basın açıklamalarını ülke çapında başlattı. İki gün içinde 66 ilde, kısa sürede 200 yerleşim noktasında yapacaklar. Vatan Partisi, halkın haklı eylemlerinin başına geçiyor. Böylece hükümeti uyarıcı eylemlerin sağduyuyla gerçekleşmesinin teminatı da oluyor. Evlerdeki yangının söndürülmesinin gecikmesinden medet umanların, heveslerini de kursaklarında bırakacak “Ucuz Elektrik Platformları”nı kurmaya başladı.

Kadın örgütleri, siyasi partiler, kuruluşlar, dernekler, vakıflar, sendikalar gecikmeden “Ucuz Elektrik Platformları”nda yer almalıdır. Birlikten dirlik doğunca, geleceğe güvenimiz olacak.

Sonraki Haber