Kahramanmaraş’ta her köye ulaşılıyor 

Depremlerden en çok etkilenen Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve Hatay’ın birçok noktasında arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Bazı bölgelerde arama kurtarma çalışmaları tamamlandı, enkaz kaldırma çalışmaları başladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun verdiği bilgiye göre Kahramanmaraş'ta 4 bin 490 enkazda arama kurtarma çalışmaları yapıldı, 308 enkazda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kentte şu ana kadar 10 bin 194 kişi hayatını kaybetti. Afşin, Andırın, Ekinözü, Çağlayancerit, Göksun, Pazarcık ve Türkoğlu'nda arama çalışmaları bitti.

30 BİN ÇADIR KURULDU

Kahramanmaraş'a havadan ve karadan ulaşılamayan köy de kalmadı. Önceki günden itibaren 30 ekip köylere ulaşmaya başladı. 100'ün üzerinde off-road araçları ile malzeme dağıtılıyor.

Bu arada Kahramanmaraş'ta şu ana kadar 30 bin çadır kuruldu. Başka illere gitmeyi kabul eden 29 bin kişi ise hava ve kara yolu ile bu illere gönderildi.

Ulusal Kanal Haber Müdürü Sezer Özseven’in verdiği bilgiye göre kurtarma çalışmaları büyük oranda tamamlandı. Hayat belirtisi olan binalarda ise çalışmalar hızla sürüyor. Bazı sağlam evlere vatandaşların artık girdiğini de belirten Özseven, “Kahramanmaraş merkezde ve Elbistan’da büyük yıkım var. Evi yıkılan ya da ağır hasar alan birçok vatandaş, şehri terk ediyor. Her yerde çadır kentler var. Elbistan’da 350 kişilik Afşin’de 220 kişilik kentler kuruldu. İçinde soba var, yalıtım var, yatak var.. Ama hava o kadar soğuk ki ısınmada büyük sıkıntı yaşanıyor. Konteyner kent malzemeleri taşıyan tırları gördük. En yakın zamanda konteyner kentler kurulacak.”

Sonraki Haber