Kahvaltılık mürdüm eriği reçeli nasıl yapılır?

Reçel mevsiminin başlamasıyla birlikte evlerimizdeki meyveleri değerlendirmeye başladık. Bugün ise mürdüm eriği reçelinin nasıl yapılacağını sizlere aktardık. Kahvaltılık mürdüm eriği reçeli nasıl yapılır? İşte o tarif!

Reçel mevsimine yavaştan giriyoruz ve marketten, pazardan aldığımız meyveleri reçel yapımında kullanıyoruz. Reçeller, yiyemediğimiz fazla gelen meyveleri değerlendirmek için mükemmel bir fırsat! Bugün de sizlere mürdüm eriği reçelinin nasıl yapılacağını anlattık. Mürdüm eriğinin içerisinde bolca C vitamini vardır. C vitamini içerdiği için vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir. Aynı zamanda kan yapıcı bir özelliği de vardır mürdüm eriğinin. Hem de tatlı tariflerinde de mürdüm eriği sıkça kullanılır. O halde bu harika tarifin yapım aşamalarına geçebiliriz. Kahvaltılık mürdüm eriği reçeli nasıl yapılır? İşte o tarif!

Kahvaltılık mürdüm eriği reçeli nasıl yapılır?

KAHVALTILIK MÜRDÜM ERİĞİ REÇELİ NASIL YAPILIR?

GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 kilo mürdüm eriği

  • 750 gram toz şeker

  • 1 adet limonun suyu

YAPILIŞI

  1. Öncelikle mürdüm eriklerini yıkayıp çekirdeklerini çıkarın ve iri parçalar halinde doğrayın.

  2. Mürdüm eriklerini bir tencerenin içerisine alıp üzerine şekeri ekleyin ve ağzı kapalı 1 gece bekletin.

  3. Ertesi gün orta ateşte reçel kıvamına gelinceye kadar pişirin.

  4. Limon suyunu da ekledikten sonra biraz daha kaynatın ve hazır!

Sonraki Haber