Kahve sevenler bu pastaya bayılacak! Bol kahveli latte pasta tarifi

Kahveli pasta yaparken böyle pişirin. Daha yumuşak ve daha lezzetli olacak. Bol kahveli latte pasta tarifi.

Kahve ile yapılan pasta tarifleri birçok kişi tarafından araştırılıyor.

Yemek.com sitesinde bol kahveli late pasta tarifi paylaşıldı. Kahveli pasta tarifinin ayrıntıları şöyle;

LATTE PASTA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Pandispanya İçin:

4 adet yumurta
3 kahve fincanı toz şeker(195 gram)
4 kahve fincanı un(160 gram)
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı granül kahve
3-4 yemek kaşığı su

Kreması İçin:

4 su bardağı süt(720 ml)
1su bardağı (2 parmak eksik)toz şeker(80 gram)
2,5 yemek kaşığı un(45 gram)
2 yemek kaşığı nişasta(20 gram)
2 adet yumurta sarısı
1 paket vanilin
1 tepeleme tatlı kaşığı tereyağı(20 gram)
2 çay kaşığı granül kahve
1/2 su bardağı sıcak su

Kaplama İçin:

160 gram beyaz çikolata
1 yemek kaşığı krema
60 gram bitter çikolata
150 gram fındık(pirinç fındık veya rondodan geçirilmiş)

LATTE PASTA TARİFİ NASIL YAPILIR?

Yumurtaların sarısı ve akını ayırıp ayrı kaselere koyun. Yumurta akını toz şekerin yarısını kaseye azar azar ekleyerek katı bir hale gelene dek mikserle köpürtün.

Yumurta sarıların şekerle birlikte çırpın. Üzerine su, vanilin, kabartma tozu, granül kahve ve unu ilave edip krema kıvamına gelene dek çırpın.

Bu esnada harç çok koyu kıvamda olursa 1-2 yemek kaşığı daha su ekleyebilirsiniz.

Karışımın üzerine yumurta akını parça parça ilave edip spatula yardımıyla alttan üste doğru kararak homojen bir karışım elde edin.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serip harcı dökün ve eşit olacak şekilde yayın.

180 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika kontrollü olarak pişirin.

Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Kreması için; süt, toz şeker, un, yumurta sarısı, nişasta, vanilin ve granül kahveyi koyu bir kıvam alana dek pişirin.

Koyulaştıktan sonra tereyağı ekleyip karıştırın ve oda sıcaklığında soğutun. Soğuyan kremayı sıkma poşetine alıp kullanana dek buzdolabında bekletin.

Pandispanyayı küçük kareler şeklinde porsiyonlayın ve 1 bardak kahve ile pandispanyaları ıslatın.

2 kare pandispanyanın arasına kahveli kremadan sıkın. Hepsini bu şekilde hazırladıktan sonra dış kısımlarını da krema ile kaplayın ve 1 saat buzdolabında bekletin.

Beyaz çikolatayı ve bitter çikolatayı ayrı kaplarda benmari usulü eritin.

Erimiş beyaz çikolatanın içerisine kremayı ekleyin ve mikserle çırpın. Bu noktada beyaz çikolata katılaşabilir endişe etmeyin. Gerekirse bir miktar daha krema ekleyerek açabilirsiniz.

Buzdolabında beklettiğiniz pastaların üzerine beyaz çikolata ile kaplayın ve üzerine bitter çikolatadan gezdirin. Kürdanla üzerine şekiller verip 15 dakika donmasını bekleyin.

Son olarak kenarlarını fındık ile kaplayın.

Buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun!

Sonraki Haber