Kalibaf, kendi kullandığı uçakla Beyrut’a gitti! Nasrallah'ın şehit edildiği bölgeye gitti

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, İran lideri Ayetullah Ali Hamaney ve Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın İsrail saldırıları altındaki Lübnan'a destek mesajını iletmek üzere başkent Beyrut'a gitti.

İran devlet televizyonunun haberine göre, eski İran Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri Komutanı ve Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, kendi kullandığı uçağıyla gittiği Beyrut'ta basına açıklama yaptı.

Parlamentolararası Birlik Zirvesi'ne katılmak üzere Cenevre'ye gittiğini belirten Kalibaf, "Cenevre'ye bir geziye gidiyorum fakat ondan önce İran halkının, liderinin ve cumhurbaşkanının Lübnan halkına her zaman yanında olduğumuz mesajını iletmek için Sayın Nebih Berri'nin daveti üzerine Beyrut'a gelmeyi tercih ettim." dedi.

Mehr'de yer alan habere göre, yarın başlayacak olan Uluslararası Parlamentolararası Asamble'de (IPU) yapılacak olan görüşmelerinin önemli bir kısmı, İsrail saldırılarının karşısında duran direniş ve Lübnan halkının sesini dünyaya duyurmak olacak.

KENDİ KULLANDIĞI UÇAKLA GİTTİ

İran İslami Şura Meclisi Başkanı Kalibaf’ın kendi kullandığı uçakla Beyrut’a gitmesi sosyal medyada dikkat çekti.

Airbus uçaklarının pilotluk diplomasını alan ve zaman zaman yolcu uçaklarının pilotluğunu yapan İran İslami Şura Meclisi Başkanı Kalibaf, Duşanbe ziyaretinde olduğu gibi, pilotluğunu kendi yaptığı uçakla bugün Lübnan’a gitmesi sosyal medyada gündem oldu.

KALİBAF İLE MİKATİ GÖRÜŞTÜ

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a gerçekleştirdiği günü birlik ziyaret kapsamında Lübnan Başbakanı Necib Mikati tarafından kabul edildi.

Lübnan Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada, Mikati'nin Kalibaf ile beraberindeki heyeti kabul ettiği belirtildi. Açıklamaya göre, Mikati görüşmede, önceliklerinin "ateşkes için çalışmak, İsrail saldırılarını durdurmak ve Lübnan'ın güvenliği ile vatandaşlarının emniyetini sağlamak" olduğunu vurguladı.

KALİBAF, NASRALLAH'IN ŞEHİT OLDUĞU BÖLGEYE GİTTİ

İran Meclis Başkanı Kalibaf, Lübnan ziyareti kapsamında İsrail'in saldırılarıyla yıkıma uğrayan Beyrut'un Dahiye bölgesini de ziyaret etti.

Dahiye'de yıkıntılar arasında basın mensuplarına konuşan Kalibaf, "Buralarda sıradan insanlar yaşıyordu. Onlar bizim kardeşlerimizdi. Bu alçakça saldırıları yapan siyonist rejimi kınıyorum." dedi. Kalibaf, İslam ülkelerinin İsrail'in bölgedeki saldırılarına karşı durması gerektiğini ifade etti.

'İRAN LÜBNAN'A DESTEK VERMEYİ SÜRDÜRECEK'

İran Meclis Başkanı Kalibaf, Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri ile de bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmenin ardından basın açıklaması yapan Kalibaf, İran'ın Lübnan'a destek vermeyi sürdüreceğini kaydetti.

Sonraki Haber