Kalorisi düşük, yapımı çok kolay! Pratik ev baklavası tarifi
Kurban Bayramı baklavanızı henüz yapmadıysanız bu tarifi mutlaka okuyun! İşte karşınızda hem pratik hem de şerbetsiz kuru baklava tarifi ile karşınızdayız...
Kurban Bayramı'na sayılı günler kala mutfakta hazırlıklar da hız kazandı. Bayram sofralarını süsleyecek ve misafirlere ikram edilecek yemekler, tatlılar, pastalar börekler yapılmaya başlandı bile. Tabi ki bayram sofralarımızın olmazsa olmazı ise baklava... Klasik ev baklavasından soğuk baklavaya kadar pek çok farklı çeşidi olan bu leziz tatlıya yeni bir soluk getiriyoruz! İşte pratik yapılışı ile gönlünüzü çalacak, şerbetsiz oluşu ile iç yakmayacak kuru baklava tarifi!
KURU BAKLAVA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 2 adet baklavalık yufka
- 1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 4-5 yemek kaşığı tahin
- 5-6 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)
KURU BAKLAVA HAZIRLANIŞI - PÜF NOKTALARI
1) Tereyağını erittikten sonra üzerine sıvı yağ ve tahin ekleyerek karıştırın.
2) 1 adet baklavalık yufkayı tezgaha serin. Üzerine hazırlamış olduğunuz tahinli sostan sürün. Ardından yufkanın üzerine 1 adet daha yufka koyun. Aynı şekilde tahinli sostan sürün.
3) Son kat yufkayı da koyduktan sonra sos sürün, toz şeker serpin( 1,5 yemek kaşığı kadar) ve ceviz serpiştirin.
4) Daha sonra yufkayı çok fazla sıkı olmayacak şekilde rulo sarın.
5) Rulo şeklindeki yufkayı 3 parmak kalınlığında kesin.
6) Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
7) Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana 20-25 dakika kadar pişirin. Pişen kuru baklavaları soğumaya bırakın.
8) Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edin. Afiyet olsun.
Kaynak: yemek.com