Kamala Harris'den Nasrallah hakkında ilk açıklama, Harris İsrail'e yine tam destek verdi

Kamala Harris, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın İsrail saldırısı sonucu şehit olmasının ardından açıklama yaptı. Harris, Nasrallah'tan 'terörist' diyerek bahsederek 'Hizbullah'ın kurbanları bir nebze de olsa adalete kavuşmuştur' ifadelerini kullandı. İsrail'e desteğini de yeniden vurguladı.

İsrail, Lübnan Beyrut’a 10 bomba atarak saldırmış ve saldırının hedefinin Hasan Nasrallah olduğunu açıklamıştı. Hizbullah'tan yapılan açıklamada, saldırıda Nasrallah’ın şehit olduğu duyuruldu.

Nasrallah’ın şehit edildiği saldırının ardından bölgeden kararlılık mesajları gelirken ABD ve İsrail cephesi de haberi ‘sevinçle’ karşıladı.

ABD Başkan Yardımcısı ve Demokratların başkan adayı Kamala Harris, Seyyid Hasan Nasrallah'ın şehit olmasının ardından ilk kez açıklama yaptı. Harris, Hizbullah'ın kurbanlarının adalete kavuştuğunu söyledi.

Harris, "Hasan Nasrallah ellerinde Amerikan kanı olan bir teröristti. On yıllar boyunca Hizbullah'a liderlik ederek Orta Doğu'yu istikrarsızlaştırdı ve Lübnan, İsrail, Suriye ve dünyanın dört bir yanında sayısız masum insanın öldürülmesine yol açtı. Bugün, Hizbullah'ın kurbanları bir nebze de olsa adalete kavuşmuştur” dedi.

İSRAİL'E DESTEĞİNİ YİNELEDİ

"ABD’nin İsrail'in güvenliğine olan sarsılmaz bağlılığını" yineleyen Harris, "İsrail'in İran'a ve İran destekli terörist gruplara karşı kendini savunma hakkını her zaman destekleyeceğim" şeklinde konuştu.

Biden ile Orta Doğu'daki çatışmaların daha geniş çaplı bir bölgesel savaşa dönüşmesini istemediklerini kaydeden Harris, “İsrail-Lübnan sınırı boyunca diplomatik bir çözüm üzerinde çalışıyoruz ki sınırın her iki tarafında da insanlar güvenle evlerine dönebilsinler. Diplomasi, sivillerin korunması ve bölgede kalıcı istikrarın sağlanması için en iyi yol olmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

BİDEN DA AÇIKLAMASINDA İSRAİL'E TAM DESTEK VERMİŞTİ

ABD Başkanı Joe Biden da Nasrallah'ın şehit olmasının ardından yaptığı açıklamada İsrail'e tam destek vermiş ve Nasrallah ve liderliğini yaptığı Hizbullah’ın yüzlerce Amerikalının öldürülmesinden sorumlu olduğunu belirtmişti.

Bazı üst düzey ABD'li yetkililer ise "Orta Doğu'da yeni bir kapsamlı savaş çıkma olasılığına ilişkin artan endişelere rağmen", Nasrallah'ın Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlenen büyük bir İsrail hava saldırısında şehit düşmesi haberinin "sevindirici" olduğunu belirtmişlerdi.

Sonraki Haber