Kamp yaparken ne yenir? İşte kamp yemekleri

Kampa çıkacak vatandaşlar kampta ne yenir sorusunu merak ediyor. Kampta yenilecek en uygun yemeklerin o listesi Aydınlık'ta...

Şehir hayatından sıkılıp, kendimizi doğaya bırakmayı isteriz. Bir çadır kurayım, bir karavan alayım da doğa ile iç içe vakit geçiriyim deriz. Tüm bunlar olurken, kampta ne yenir sorusunu hiç kendimize sorduk mu veya bizler kampta ne yiyoruz, daha farklı nasıl tarifler deneriz diye hiç düşündünüz mü? Düşünün veya düşünmeyin, sizler için hazırlamış olduğumuz pratik kamp yemekleri blogumuza göz atmayı unutmadan kampa gitmeyin. Kamp, daha çok pratik yemeklerin yenildiği, bozulmadan tüketilmesi gereken gıdaların başrol oynadığı bir aktivite. Hal böyle olunca; kolay hazırlanması ve hemen tüketilmesi gereken menülerden hazırlanan bir sabah kahvaltısı, ara öğün ya da akşam yemeği karnınızı doyuracaktır. Peki kampta ne yenir? İşte en  kolay ve en basit şekilde hazırlayabileceğiniz birbirinden lezzetli pratik kamp yemekleri listesi…

MENEMEN

Kamp yemeklerinin baş tacı menemen ile başlıyoruz. Domates, sivri biber, sıvı yağ, yumurta, tuz, pul biber ve karabiber gibi çeşitli baharatlar ile hazırlanan menemen kamp yemekleri listesinde ilk sıralarda yer almaktadır. Domateslerin kabuğunu soyabilir veya tercihe bağlı olarak soymadan da doğrayabilirsiniz. Biberleri de yine aynı şekilde çekirdekli ya da çekirdeksiz olarak doğrayabilirsiniz. İncelik ve kalınlık sizin tercihinize kalmıştır. Tavanıza sıvı yağdan biraz dökün ve ısıtın. Tava içerisine biberlerinizi atın ve kavurun. Biberler iyice kavrulduktan sonra, domatesleri ilave edin ve üzerini baharat ve tuz ile taçlandırın. Tavanın kapağını kapatıp, iyice pişmesini bekleyin. Daha sonra domatesler suyunu çekecektir. Domates suyunu çekince, yumurta kırın. Yumurta eklemesini de başarıyla gerçekleştirdikten sonra tavanın kapağını kapatın ve pişirmeye bırakın. Piştiğinden emin olduktan sonra servis edin. Afiyet olsun.

KÖZDE ÇİKOLATALI MUZ

Hayatı boyunca bir kez bile kamp yapmamış olanların bile kolayca hazırlayabileceği közde çikolatalı muz, harika bir tada sahiptir. Birkaç muz, çikolata ve köz gereken bu basit tarifi hazırlamak da, en az malzemelerinin kolaylığı kadar basittir. Muzları kabuğundan çıkarmadan, ortadan ikiye ayırıyoruz. Karnı yarık modelini anımsatır hale getiriyoruz. pratik kamp yemekleri Daha sonra arasını açtığımız muz deliklerine boydan boya çikolata yerleştiriyoruz. Bu görevi tamamladıktan sonra, muzları köz üzerine yerleştiriyoruz. Muzlar közde iyice yumuşayana kadar bekliyoruz. Közde fazla durdurmadan, yakmamaya gayret ederek pişine kadar bekliyoruz. Hazır olduğundan emin olunca, közden kurtarıyoruz. İster kaşıkla, istersek de ısırarak muzu tüketiyoruz. Afiyet olsun.

MEYVE SALATASI

Kış meyveleri ya da yaz meyveleri ile hazırlayabileceğiniz, meyve salatası kamplarda iştah kabartıcı bir ara öğün olarak tüketilebilir. Ara öğün menüsü olmasa bile, sabah uyandığınızda doğa yürüyüşü yapmadan önce veya sonra meyve salatası tüketebilirsiniz. Yanınızda hangi meyve var ise; dilimleyin ve bir kaba alın. Meyvelerinizin üzerine çikolata ve vanilya gibi çeşitli soslar ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

KÖZDE KIZARMIŞ MARSMALLOW

Kamp ateşi yanar yanmaz, şişi eline alan herkesin aklına gelen Marsmallow kızartmasını deneyimlemek gerekmektedir. Kampa giderken, isteğinize bağlı olarak Marsmallow götürebilirsiniz. Ahşap veya metal şişlere yerleştirilen Marsmallow kamp ateşi üzerinde tutulur, hafif hafif kızarmaya başlayan Marsmallow erimeye yüz tutmadan ateşten kurtarılır. Kampta abur cubur yerine geçen, hafif atıştırmalık dediğimiz Marsmallow kızartmasını denemeyi unutmayınız. Afiyet olsun.

ÇOBAN SALATASI

Tuz, domates, limon suyu, biber, sıvı yağ, salatalık, maydanoz ve kuru soğan ile hazırlanan çoban salatası, ana kamp yemeklerine eşlik edecektir. İnce ince doğramış olduğumuz domatesleri, bir kaba aktarın. Daha sonra salatalıkları da ince ince kesin. Biberleri çekirdekli veya çekirdeksiz olarak doğrayın. Soğanları da çok iri olmayacak şekilde ince ince kıyın. Soğanları da parçaladıktan sonra, maydanozları sap kısmından ayırın ya da saplı olarak da tercih edebilirsiniz; ince ince doğrayın. Hepsini salata kabına aktardıktan sonra, ğzerine sıvı yağ ve limon suyu ilave edin. Tüm malzemeler birbirine girecek şekilde karıştırın. Tuzu servis zamanı veya salata karıştırırken de ekleyebilirsiniz. Salatayı iyice karıştırdıktan sonra, servis edin. Afiyet olsun.

YUMURTALI EKMEK

Bayat ekmekler ile hazırlayabileceğiniz en pratik kamp yemeklerinden bir tanesi olan yumurtalı ekmek mis gibi kokacaktır. Sıvıyağ, karabiber, yumurta, tuz, süt ve kırmızı biber kullanacaksınız. Yumurtayı kaba kırdıktan sonra üzerine süt ve baharat ilave edip, karıştırın. Bayat ekmeğinizi dilimleyin hazırlamış olduğunuz yumurtalı sosa bulayın. Tüm ekmek dilimlerini sosa buladıktan sonra, tavaya yerleştirin. Önünü ve arkasını kısık ateşte kızartın. Çıtır çıtır hale gelene kadar ters düz edin. Kızartma tavanız yok ise; mangal teli gibi ızgara da kullanabilirsiniz. Ekmekler kızarınca servis edin.

KÖZDE KUMPİR

Patatesi, tereyağı, rendelenmiş kaşar, haşlanmış mısır, siyah zeytin, kornişon turşu, mayonez, yeşil zeytin, ketçap, salam, sosis ve tuz kullanarak yapabileceğiniz kumpir damağınızda tat bırakacaktır. Patatesi yıkadıktan sonra, birkaç yerine kesikler atıp, folyoya sarın. Yaklaşık 30 dakika ateş içerisinde iyice közleyin. prtatik  kamp yemekleri Ara ara kontrol edin ve iyice közlendiğinden emin olduktan sonra ateşten kurtarın. Patatesi ortadan ikiye ayırın. Terayağı patates içerisine ekleyin ve patatesin içini iyice ezin. Diğer malzemelerinizi ince ince doğrayın. Ağzı yormayacak şekilde doğranmış olması, ayrı bir tat bırakacaktık. Tereyağ ile patatesi iyice ezdikten sonra, sırasıyla diğer malzemeleri ekleyin. Üzerine ketçap, mayonez veya tuz ilave edin. Farklı soslarda ekleyebilirsiniz. Tüm malzemeleri ekledikten sonra, servis edin. Afiyet olsun.

SANDVİÇ

Sandviç hem kampta, hem günlük hayatta sık sık tükettiğimiz bir gıda türüdür. Sıcak veya soğuk olarak çeşitleri bulunmaktadır. Genellikle; Sandviç ekmeği, domates, kaşar, salam ve marul kullanarak da yapabilirsiniz. Marulu ekmeğe yerleştirin. üzerine kaşarları dizin. kaşarların üzerine bir kat daha marul koyun ve marul üzerine salamları yerleştirin. Tüm malzemeleri ekledikten sonra, üzerini domates ile taçlandırın. Bu sıralama iki defa veya ekmeğin boyutuna göre üç defa daha tekrarlanabilir. Sandviçinizi kampa götürecekseniz streç film ile sıkıca sarın. Afiyet olsun.

MANGAL

Mangal, hem kampların hem de pikniklerin vazgeçilmezidir. Tavuk, kırmızı et, balık, domates ve çeşitli et türlerini hazırlayabileceğiniz mangal; eşsiz bir tada sahiptir. Barbekü, tel mangal veya yer üstü mangallar kullanabilirsiniz. Ateşinizi yakıp iyice köz haline gelmesiyle beraber, etinizi yerleştirin. Çok sık olacak şekilde ters düz ederek iyice pişirin. Maşa veya çatal yardımıyla etlerin belirli alanlarını delin ve hava alıp içinin iyice pişmesini sağlayın. Harlanmış ateş üzerinde hızlıca yanar ancak içi çiğ kalacaktır. Bu yüzden köz olması çok önemlidir. Ateşe çok yakın olmadan, dışı siyahlaşmadan sakince etleri pişirin. Piştiğinden emin olduğunuz etlerinizi mangaldan alın. Afiyet olsun.

KÖZDE PATLICAN

Közlenmiş biber ve patlıcan; hem mangala meze hem de ara öğün olarak tüketilebilecek bir gıda türüdür. Ateşinizi yaktıktan sonra maşa yardımıyla ateşin içerisine patlıcan ve biberinizi atın. Çok yanmayacak şekilde her tarafını çevire çevire közleyin. İyice közlendiğinizden emin olduğunuz patlıcanları ateşten kurtarın. Kabuklarını bıçak veya çıplak el yardımıyla soyun. Soyulan patlıcanları ince ince doğrayın. Üzerine biberleri de ekleyin. Közde patlıcan üzerine soğan veya baharat gibi çeşitli gıdalar da ekleyerek, közde patlıcanınızı şenlendirebilirsiniz. Afiyet olsun.

NOODLE

En pratik çözümdür. Pek sağlıklı olduğu söylenmese de kısa süreli kampların vazgeçilmezidir. Gittiğim çoğu yerde gezmekten fırsat bulamadığım için bir yerden sıcak su kaynatıp veya sıcak su bulup kabın içerisine noddle döker yerim. 

 Kaynak: Kampyerleri.org

Sonraki Haber