Kanser yüzünden kaybettiği burnu kolunda yeniden büyüdü

Fransa'da kanser teşhisi konulduktan sonra burnunun büyük bölümünü kaybeden bir kadın, çığır açan bir tedaviyle yeni burnuna kavuştu. Burun örneği kolundaki deri altına yerleştirilen kadının kolunda büyüyen burnu başarılı bir operasyonla yüzüne nakledildi.

Fransa'da yaşayan 50 yaşındaki Carine, 2013 yılında sinüs kanseri nedeniyle burnunun bir kısmını aldırmak zorunda kalmıştı. Ameliyatın ardından koku duyusunu kaybeden Carine, görünüşünden utandığı için kendisini evine kapatmaya başladı.

Doktorlar, geçen yıl Carine'nin önkol derisinin altına bir protez cihazı yerleştirdiler. İki aylık bir süre içerisinde hücreler ve kan damarları, bu cihazın içini doldurdu. Büyüme işlemi ardından oluşan yeni burun, kan damarlarının bağlanmasıyla hastanın şakaklarına nakledildi.

Operasyon, Toulouse Üniversitesinin kulak burun boğaz ve yüz cerrahisi ekipleri ile Claudius Regaud Enstitüsü üyeleri tarafından Toulouse-Oncopole Üniversitesi'nin Kanser Enstitüsünde gerçekleştirildi.

SEKİZ YILLIK SOYUTLANMA SONA ERDİ

Yıllardır hiçbir şeyin kokusunu alamayan Carine, yeni burnuyla yeniden koku aldığını fark edince büyük şaşkınlık yaşadı. 

Carine ameliyatının ardından, "Tam bir mucize, biyomataryel yöntemi son çaremdi. Sekiz yıldır kendimi eve kapattım, kendimi toplumdan soyutlamıştım. Artık bahçemdeki kokuları alabiliyor ve evimi terk edebiliyorum, adeta hayata geri döndüm" dedi.

Sonraki Haber