Kapanacak HDP’nin içini boşalttılar

PKK’nın siyasi uzantısı HDP, 27 Ağustos’ta Ankara’da 4’üncü Olağanüstü Kongresini yaptı. Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından parti hakkında açılan kapatma davası uzunca bir süredir karara bağlanmayarak sürüncemede bırakıldı.

Dava sürecinin uzamasıyla birlikte tüm hazırlıklarını tamamlayan ve bundan sonraki siyasi çalışmalarına Yeşil Sol Parti çatısı altında sürdürecek olan HDP, bu kongreyle çalışmalarını askıya alacak. Tüm çalışmalarını askıya alarak, Yeşil Sol Parti’ye devredecek olan Kongrede, Sultan Özcan ve Cahit Kırkazak yeni Eş Genel Başkanlar olarak seçildi. Cahit Kırkazak, Kobani davasının avukatlarından ve davanın hukuk koordinatörlüğü yürüttü. Parti Meclisi üye sayısı da düşürülerek, 40 kişilik yeni PM seçildi.

‘GÜÇLERİMİZİ YEŞİL SOL PARTİ’YE YIĞACAĞIZ’

Kongrede konuşan Mithat Sancar, “Bundan sonra birikimimizi, mücadele tecrübemizi ve güçlerimizi Yeşil Sol Parti’ye yığacağız.” derken, yeni Eş Genel Başkan seçilen Sultan Özcan da, “HDP’nin yeni yolunda Yeşil Sol Parti ile mücadelesini sürdüreceğini bütün barikatları aşacağını buradan paylaşıyoruz.” sözlerini kullandı.

EYLÜL’DE DE YSP KONGRESİ

Yeşil Sol Parti yöneticileri, parti kongresinin eylül ayı sonunda yapılacağını ve bu kongrede partinin isminin değişeceğini söyledi. Yeşil Sol Parti’nin isim değişikliğine ilişkin il ve ilçe örgütlerinden dörder isim önerisi istendiğini söyleyen yöneticiler, öneriler arasında ağırlıklı olarak öne çıkan beş isim belirlenip kongre delegelerinin onayına sunulacak.

Kongrede partinin yeni ismine karar verilecek. YSP’nin yeni adı, belirlenen beş öneri arasından seçileceği söylense de, PKK yöneticileri, seçimlerden önce kurulan yeni partinin isminde yeralan Yeşil ve Sol kavramlarının geniş kesimlere hitap etmediği ve oyların düşmesinde etken olduğu gerekçesiyle ismin değiştirilmesini istemişti. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin (Yeşil Sol Parti) isim değiştirme süreci eylül ayı atı sonunda yapılması planlanan kongrede tamamlanacak. Aynı kongrede partinin eş genel başkanlarının da değişmesi ve yeni isimlerin seçilmesi bekleniyor. HDP’nin son kongresinde görevi bırakan Mithat Sancar ve Pervin Buldan’ın Yeşil Sol Parti’de ne görev üstleneceği ise belirsiz.

Sonraki Haber